ΓΔ: 2486.75 -0.57% Τζίρος: 301.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:37
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Διόρισαν πρεσβευτές στη Ρωσία οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Τρεις ημέρες αφού αναγνώρισε τις δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Περίπου δυόμιση μήνες αφού η Ρωσία αναγνώρισε τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, αυτές διόρισαν πρεσβευτές στη Μόσχα.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι πλέον τα συμφέροντά τους στη Μόσχα θα εκπροσωπεί η Όλγκα Μακέγεβα, ενώ οι αρχές του Λουχάνσκ θα στείλουν στη Ρωσία τον πρώην δημοσιογράφο Ροντιόν Μιροσνίκ. Ο Μιροσνίκ πριν χρόνια είχε εργαστεί για τον φιλορώσο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Τρεις ημέρες αφού αναγνώρισε τις δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη απειλεί ξανά την παγκόσμια ειρήνη, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ουδέτερες

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τον ρόλο του αμερόληπτου μεσολαβητή στον πόλεμο της Ουκρανίας και εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ τόνισε πως η στρατιωτική στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πέντε νεκροί από ουκρανική επίθεση στη Βορόνεζ

Πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας στη Βορόνεζ είχε ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Η επίθεση προκάλεσε φωτιά σε εργοστάσιο που παράγει ηλεκτρονικά εξαρτήματα για πυραύλους.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό πλήγμα σε κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών στη Μόσχα

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με drones στο κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών Dubna κοντά στη Μόσχα, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή διακοπές στη μετάδοση, σύμφωνα με το TASS και την εταιρεία Space Communications.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση Στάρμερ δεν αλλάζει τη στάση του Λονδίνου

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η παραίτηση του Κιρ Στάρμερ δεν θα αλλάξει τη «εχθρική στάση» του Λονδίνου προς τη Ρωσία, καθώς, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Στάρμερ δεν διαφοροποιήθηκε στη βρετανορωσική πολιτική.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά χτυπήματα σε δορυφορικό κέντρο Dubna στη Μόσχα

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν το κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών Dubna στη Μόσχα και εργοστάσιο ηλεκτρονικού εξοπλισμού πυραύλων στο Βορονέζ, προκαλώντας πυκνό καπνό και αξιολόγηση των ζημιών, σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο.