ΓΔ: 2651.68 0.74% Τζίρος: 195.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:35:37
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης

Στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Ουκρανία που χρησιμοποιούνται για να παρέχονται στις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός θα θεωρεί στόχο που πρέπει να καταστραφεί τη μεταφορά από το ΝΑΤΟ όπλων στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο Σόιγκου πρόσθεσε επίσης ότι έχει επιβληθεί αυστηρός αποκλεισμός στους Ουκρανούς μαχητές που έχουν καταφύγει στο τεράστιο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, μετά την εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον ρωσικό στρατό να τους κλείσει ερμητικά οποιαδήποτε οδό διαφυγής.

Στο μεταξύ νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι ο στρατός έθεσε εκτός λειτουργίας έξι σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ουκρανία, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να παρέχονται στις ουκρανικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπλα από τη Δύση. Το υπουργείο εξήγησε ότι βομβάρδισε τους σταθμούς με υψηλής ακρίβειας όπλα, ενώ επίσης πρόσθεσε ότι έπληξε άλλους 40 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων αποθηκών πυρομαχικών και όπλων του πυροβολικού.

Παράλληλα ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα εκτόξευσε δύο πυραύλους Kalibr εναντίον στόχων στην Ουκρανία, σημείωσε η ίδια πηγή. «Το πλήρωμα του υποβρυχίου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα εναντίον προκαθορισμένων στόχων στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Πάντως το ποσοστό των Γερμανών που τάσσονται υπέρ της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας συρρικνώνεται, υποδεικνύει δημοσκόπηση που μεταδόθηκε χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με την έρευνα Trendbarometer για λογαριασμό των RTL/ntv, το ποσοστό των Γερμανών που τάσσεται υπέρ των παραδόσεων όπλων μειώθηκε στο 46%, από 55% στις αρχές Απριλίου. Το ποσοστό όσων εναντιώνονται κατηγορηματικά στην αποστολή όπλων αυξήθηκε από το 33% στο 44% το ίδιο διάστημα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων –το 70%– εκτιμά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί μόνο μέσω της διπλωματίας και των συνομιλιών· αντίθετα, το 24% θεωρεί πως η λύση χρειάζεται να είναι στρατιωτική.

Η μεταστροφή του κλίματος στη Γερμανία καταγράφεται την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει παραδόσεις όπλων, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων. Κατά τη δημοσκόπηση, το 57% των Γερμανών θεωρεί ότι η αποστολή όπλων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση του πολέμου σε άλλες χώρες, αν όχι στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 34% δεν θεωρεί πως θα συμβεί αυτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βατικανός ζητά από Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Βατικανού, μετά τη συνάντησή του με τον Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα, ζήτησε άμεσο τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη για συμφιλίωση και ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ και απεσταλμένος Πάπα συζήτησαν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Λαβρόφ και ο απεσταλμένος του Βατικανού συζήτησαν στη Μόσχα τις προοπτικές ειρήνης στην Ουκρανία και συμφώνησαν να συνεργαστούν σε ανθρωπιστικά θέματα, ιδιαίτερα για τα παιδιά, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Απαράδεκτη η ανάπτυξη ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Κριτική σε Στουμπ, Μπέρναμ

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία και επέκρινε τους ηγέτες Φινλανδίας και Βρετανίας για φιλοπόλεμη στάση σχετικά με τα ουκρανικά χτυπήματα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έως το καλοκαίρι 2027 για αμερικανική μεσολάβηση στον πόλεμο

Η Ουκρανία ετοιμάζει προτάσεις για εκεχειρία και δημιουργία ελεύθερης οικονομικής ζώνης στο Ντονμπάς με διαμεσολάβηση τρίτου μέρους, συνεργαζόμενη με ΗΠΑ και Ευρωπαίους, σύμφωνα με δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί σε ρωσικό διυλιστήριο, απώλειες και στα σύνορα με Ουκρανία

Ουκρανικά drones σκότωσαν δύο άτομα και προκάλεσαν πυρκαγιά σε διυλιστήριο στην περιφέρεια Κρασναντάρ, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Τα συντρίμμια έπεσαν κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ ζημιές υπέστησαν δέκα σπίτια.
Λιμάνι του Οδησσού
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Χτυπήσαμε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πλήγμα σε φορτηγό πλοίο με φερόμενο στρατιωτικό φορτίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. Η ταυτότητα του πλοίου δεν αποκαλύφθηκε και ο ισχυρισμός δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα.