ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Πελόζι - Ζελένσκι: Η Ουκρανία μάχεται κατά της «διαβολικής εισβολής Πούτιν»

«Η αντιπροσωπεία μας ταξίδεψε στο Κίεβο για να στείλει ένα αδιαμφισβήτητο και ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: Η Αμερική στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας», ανέφερε η Πελόζι.

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στο Κίεβο, ενώ ανάρτησε και ένα βίντεο σχετικά με την επίσκεψή της Αμερικανίδας αξιωματούχου.

«Πιστεύουμε ότι σας επισκεπτόμαστε για να πούμε ένα ευχαριστώ για τον αγώνα σας για την ελευθερία... Ο αγώνας σας, είναι ένας αγώνας για τον καθένα μας. Η δέσμευσή μας είναι να είμαστε εδώ για εσάς μέχρι το τέλος αυτού του αγώνα,» δήλωσε η Πελόζι σε ένα βίντεο που ανάρτησε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США @SpeakerPelosi в Києві. Сполучені Штати є лідером потужної підтримки України в боротьбі з агресією РФ. Дякуємо, що допомагаєте захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави! pic.twitter.com/QXSBPFoGQh

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 1, 2022
 

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε για την συνάντηση με τον Β. Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας, καθώς αυτή μάχεται κατά της «διαβολικής εισβολής του Πούτιν».

Ο Ζελένσκι, πλαισιωμένος από ένοπλη συνοδεία, υποδέχθηκε την Πελόζι έξω από το προεδρικό του γραφείο, ντυμένος με τη στρατιωτική στολή χακί που φοράει στις δημόσιες εμφανίσεις του από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η αντιπροσωπεία μας ταξίδεψε στο Κίεβο για να στείλει ένα αδιαμφισβήτητο και ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: Η Αμερική στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας», ανέφερε η Πελόζι σε ανακοίνωσή της.

Συνοδευόταν από πολλούς νομοθέτες, ένα ταξίδι που ακολούθησε την επίσκεψη που πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ουκρανία ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Η Πελόζι δήλωσε ότι ο Ζελένσκι είχε καταστήσει σαφές ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη ασφάλεια, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια «για να αντιμετωπιστεί ο καταστροφικός ανθρώπινος φόρος που έχει υποστεί ο ουκρανικός λαός από τη διαβολική εισβολή του (προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν».

«Η αντιπροσωπεία μας παρέδωσε με υπερηφάνεια το μήνυμα ότι πρόσθετη αμερικανική υποστήριξη είναι καθ' οδόν», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Επικίνδυνη κλιμάκωση αν οι ΗΠΑ στείλουν Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί ότι η προμήθεια Ουκρανίας με πυραύλους Τόμαχοκ από τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε νέα επικίνδυνη κλιμάκωση με τη Δύση, απαιτώντας αντίδραση από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας – Κατηγορούμενο βλακωδώς για Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του για τη διατήρηση της ειρήνης, παραμένοντας ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ενώ σημείωσε πως υπάρχει παύση στην ειρηνευτική διαδικασία.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Αμφιβολίες ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν για Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θεωρεί οριστική την απόφαση των ΗΠΑ για αποστολή πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον φαίνεται να πιέζεται από την Ευρώπη και τους συμμάχους της.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για Γάζα, μιλά για Οδησσό-Μικολάιφ

Το Κρεμλίνο στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γάζα, εκφράζοντας ελπίδα πως θα δώσει τέλος στη σύγκρουση μετά την επίθεση της Χαμάς στη 7 Οκτωβρίου 2023, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο ανησυχεί για πιθανή αποστολή Τόμαχοκ στην Ουκρανία από ΗΠΑ

Η Ρωσία θα εξετάσει αν οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία πυραύλους Tomahawk και στρατιωτικά δεδομένα, καθώς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί άμεση ανάμειξη στον πόλεμο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων και του Πούτιν.
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ εξετάζουν αποστολή πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία, δηλώνει ο Βανς

Η Ουάσινγκτον μελετά το αίτημα της Ουκρανίας για πυραύλους Tomahawk, με τον Λευκό Οίκο να διαμηνύει ότι η τελική απόφαση ανήκει στον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς.