ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:00:42
Φωτο: Shutterstock

Η Ρωσία ρίχνει βόμβες καταστροφής καταφυγίων στο Αζοφστάλ, λέει το Κίεβο

«Ο κόσμος παρακολουθεί τις δολοφονίες παιδιών στο διαδίκτυο και παραμένει σιωπηλός» έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος της Ουκρανικής προεδρίας Μ. Ποντολιάκ. Από 10.000 έως 20.000 οι μισθοφόροι της Βάγνερ που πολεμούν με τους Ρώσους.

Η Ρωσία πλήττει το αχανές χαλυβουργείο Αζοφστάλ, έναν από τους τελευταίους θύλακες αντίστασης στη Μαριούπολη, με βόμβες καταστροφής καταφυγίων (bunker-buster), σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τις δολοφονίες παιδιών στο διαδίκτυο και παραμένει σιωπηλός» έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Χθες Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανέφερε ότι περισσότεροι από 1.000 άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο στα υπόγεια, κάτω από το εργοστάσιο αυτό. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Ίσως και 20.000 μισθοφόροι της Βάγκνερ στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων

Περίπου 10-20.000 μισθοφόροι της ρωσικής παραστρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ή Σύροι και Λίβυοι μαχητές πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Οι άνδρες αυτοί «δεν έχουν οχήματα ή βαρύ οπλισμό» και έρχονται για να ενισχύσουν τα ρωσικά στρατεύματα, ανέφερε ο αξιωματούχος αυτός που μίλησε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, έχουν παρατηρηθεί «μεταφορές, από ζώνες όπως η Συρία και η Λιβύη, προς την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς», όπου η Ρωσία έχει εξαπολύσει τη νέα φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεών της. Ο αξιωματούχος είπε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι ακριβώς από αυτούς τους «10-20.000 άνδρες» είναι της Βάγκνερ και πόσοι είναι μαχητές από τη Λιβύη ή τη Συρία.

Στα τέλη Μαρτίου, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε ότι «περισσότεροι από 1.000 μισθοφόροι» της Βάγκνερ, μεταξύ των οποίων και στελέχη της εταιρείας, επρόκειτο να αναπτυχθούν στην ανατολική Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε επίσης ότι μέσα σε διάστημα «τεσσάρων έως έξι μηνών» οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την περιοχή του Λουχάνσκ, ένα μέρος του Ντονμπάς και μια μικρή «γέφυρα ξηράς» στην περιοχή της Ζαπορίζια. Αναμένει, όπως είπε, ότι η Μαριούπολη θα καταστραφεί «πλήρως» και εξέφρασε τον φόβο ότι οι απώλειες θα είναι «χειρότερες από την Μπούτσα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία καταγγέλλει επίθεση με 100 drones της Ουκρανίας στη Μόσχα, φωτιά σε δεξαμενή

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατά το σαββατοκύριακο η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με πάνω από 100 drones στη Μόσχα, τα περισσότερα από τα οποία καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσική αεροπορική επίθεση κοντά στο Κίεβο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες σημειώθηκαν από ρωσική αεροπορική επίθεση έξω από το Κίεβο τη νύχτα, με στόχους κατοικίες, σχολεία και υποδομές σε τέσσερις συνοικίες, σύμφωνα με τις αρχές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλουμε ένα Ιράν που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία

Ο Ζελένσκι συνάντησε στο Παρίσι τον Ρεζά Παχλαβί και τόνισε ότι η Ουκρανία επιθυμεί ένα ελεύθερο Ιράν, που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία ή αποσταθεροποιεί την περιοχή, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η προστασία κρίσιμων υποδομών μετά τις επιθέσεις

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας μέτρα για την προστασία κρίσιμων υποδομών, μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε εργοστάσια, ενεργειακές εγκαταστάσεις και τερματικούς σταθμούς.