ΓΔ: 2005.53 -0.90% Τζίρος: 125.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:59:33
Γαλλική σημαία Παρίσι
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Στέγαση και οικογενειακά επιδόματα σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Γαλλία θα δώσει στους εκτοπισμένους Ουκρανούς το δικαίωμα πρόσβασης σε βοήθεια για προσωπική στέγαση με οικογενειακά επιδόματα, καθώς και παροχές για οικογενειακή διατροφή.

Το Παρίσι θα προσφέρει στέγαση και οικογενειακά επιδόματα σε Ουκρανούς πρόσφυγες μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος έκτακτης διαμονής, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η Γαλλία θα δώσει στους εκτοπισμένους Ουκρανούς το δικαίωμα πρόσβασης σε βοήθεια για προσωπική στέγαση με οικογενειακά επιδόματα, καθώς και παροχές για οικογενειακή διατροφή, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περισσότεροι από 57.000 Ουκρανοί έχουν εισέλθει στη Γαλλία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα τους στις 24 Φεβρουαρίου. Η πλειοψηφία αυτών είναι γυναίκες και παιδιά και σε περισσότερους από 41.000 έχει χορηγηθεί καθεστώς «προσωρινής προστασίας».

Το γαλλικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι πάνω από 11.000 παιδιά από την Ουκρανία έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής σε γαλλικά σχολεία και ότι οι οικογένειες μπορούν να εγγράψουν δωρεάν τα μικρότερα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς.

Πάνω από 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία συνολικά από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με περισσότερους από τους μισούς να έχουν περάσει στην Πολωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν την πρόταση Τραμπ για εκεχειρία στην Ουκρανία

Ηγέτες χωρών της ΕΕ και η Ουκρανία εξέδωσαν κοινή δήλωση, στηρίζοντας το αίτημα Τραμπ για άμεση κατάπαυση πυρός στη γραμμή των μαχών. Τραμπ και Πούτιν θα συναντηθούν σύντομα στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν τη θέση Τραμπ για κατάπαυση στην Ουκρανία

Ηγέτες από Ευρώπη και ΕΕ εξέδωσαν κοινή δήλωση στήριξης προς Ουκρανία και στις προσπάθειες του Τραμπ για τερματισμό της σύγκρουσης, ζητώντας αύξηση της πίεσης στη Ρωσία και αξιοποίηση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Συνάντηση συμμαχίας υπέρ Ουκρανίας στο Λονδίνο την Παρασκευή

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως ομάδα χωρών που στηρίζει την Ουκρανία θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στη Σλοβενία στη διάρκεια της συνόδου MED9 των μεσογειακών κρατών της ΕΕ.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ο Πούτιν να επισκεφτεί Ευρώπη μόνο για άνευ όρων εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό δήλωσε ότι ο Πούτιν θα πρέπει να ταξιδέψει στην Ευρώπη μόνο αν πρόκειται να υπογράψει άμεση και άνευ όρων εκεχειρία στην Ουκρανία, ενόψει και της συνάντησης Πούτιν-Τραμπ στη Βουδαπέστη.