ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία

Ζελένσκι: Μια από τις πιο δύσκολες μάχες περιμένει την Ουκρανία

«Από την ταχύτητα με την οποία θα μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ πρωτίστως, από το πώς θα μας παραδώσουν τα όπλα, θα εξαρτηθεί αν θα αντέξουμε ή όχι», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Την Ουκρανία περιμένει μια από τις πιο δύσκολες μάχες, το αν θα σταθούμε όρθιοι ή όχι σ’ αυτήν εξαρτάται από τη βοήθεια που θα λάβουμε και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Θα είναι μια από τις πιο δύσκολες μάχες. Δεν θα είναι η μόνη. Θεωρούμε, ότι αυτή θα είναι ένα νέο κύμα αυτού του πολέμου. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αριθμός των όπλων, νομίζω ότι θα είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είναι τώρα. Παρατηρούμε συγκέντρωση όπλων ανατολικά και νότια του κράτους μας. Αντιλαμβανόμαστε ποιες διαδρομές θα ακολουθήσει ο εχθρός, αντιλαμβανόμαστε τι πάει να κάνει. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι από την ταχύτητα με την οποία θα μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ πρωτίστως, από το πώς θα μας παραδώσουν τα όπλα, θα εξαρτηθεί αν θα αντέξουμε ή όχι. Γι’ αυτόν τον λόγο η βεβαιότητα που έχουμε για τους ανθρώπους μας και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι εκατό τοις εκατό, αλλά η βεβαιότητα ότι θα λάβουμε αυτά που χρειαζόμαστε, αυτή την βεβαιότητα δεν την έχω, δυστυχώς» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο ουκρανός πρόεδρος προσέθεσε ότι η Ουκρανία λαμβάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη.

«Οι ίδιες (οι Ηνωμένες Πολιτείες) βοηθούν. Το λέω ευθέως, θα θέλαμε περισσότερα. Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να μιλάω έτσι, δεν είχα άλλη διέξοδο και δεν έχω μέχρι στιγμής. Όμως το ότι οι ΗΠΑ βοηθούν και μάλιστα σθεναρά αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Όπως μετέδωσε το Ukrinform, με βάση τις πληροφορίες του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο εχθρός προσπαθεί να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δύο νεκροί από ουκρανικό drone στο νοτιοδυτικό τμήμα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Σαρατόφ της Ρωσίας από ουκρανικό drone, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Η Ουκρανία εντείνει τα μη στρατιωτικά πλήγματα σε ρωσικές υποδομές, στοχεύοντας πρόσφατα διυλιστήρια, αποθήκες και εμπορικά πλοία.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν αποθήκες καυσίμων σε Οδησσό και Μικολάιβ

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν εγκαταστάσεις καυσίμων στην Οδησσό και ρυμουλκό που χρησιμοποιούσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στη Μικολάιβ, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΘΑ. Το Reuters δεν επιβεβαίωσε τα περιστατικά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και πλοίο

Η Ουκρανία έπληξε τρία ρωσικά διυλιστήρια στη Μπασκορτοστάν, περίπου 1.600 χλμ. από τα σύνορα, και βύθισε ρωσικό εμπορικό πλοίο με κυρώσεις, ενώ στόχευσε και άλλους στόχους στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο επιπλέον χωριά στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο χωριά, το Ολγχίβγκα στο Χάρκοβο και το Λιουμπίτσκε στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από τα πεδία μαχών.
Drone, Heron
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο ουκρανικά drones βύθισαν ρωσικό πλοίο της Rosatom στη Μαύρη Θάλασσα

Δύο ουκρανικά drones βύθισαν πλοίο της κρατικής Rosatom στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας. Το πλήρωμα σώθηκε. Το πλοίο μετέφερε τρόφιμα και οικοδομικά υλικά. Η επίθεση χαρακτηρίστηκε ως πειρατεία.