ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:24
φωτιά σε δάσος

Δύο ουκρανικά ελικόπτερα έπληξαν αποθήκη καυσίμων σε ρωσικό έδαφος

Οι Ρώσοι αποδίδουν το χτύπημα στην πόλη Μπελγκορόντ στις ουκρανικές δυνάμεις. Στην Ουκρανία οι Ρώσοι επιμένουν στα ανατολικά και τα νότια της χώρας και ο Ζελένσκι λέει ότι οι Ουκρανοί έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην πόλη Μπελγκορόντ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, περιστατικό που καταγράφεται δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις σε εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στη σημερινή πυρκαγιά, ανέφερε ο κ. Γκλάντκοφ μέσω Telegram, ενώ οι κάτοικοι σπιτιών τριών δρόμων κοντά στην εγκατάσταση απομακρύνονται εσπευσμένα από την περιοχή.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι εκρήξεις στις αποθήκες όπλων πιστεύεται ότι οφείλονταν επίσης σε πυρκαγιά. Οι τοπικές αρχές περιμένουν επιβεβαίωση από το υπουργείο Άμυνας, πρόσθεσε πάντως.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης από την Ουκρανία για τα συμβάντα αυτά αλλά οι τοπικές ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι το χτύπημα προέρχεται από τον ουκρανικό στρατό.

«Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουκρανίας έπληξαν εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ σήμερα αφού πέρασαν τα σύνορα των δύο εμπόλεμων χωρών εκτελώντας πτήση σε μικρό ύψος», δήλωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε η επιδρομή, πρόσθεσε ο κ. Γκλάντκοφ. 

Κάτοικοι τομέα της πόλης κοντά στην εγκατάσταση απομακρύνονται εσπευσμένα από την περιοχή. Το περιστατικό στην Μπελγκορόντ, όχι μακριά από τα σύνορα με την Ουκρανία, καταγράφεται δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις σε χώρο αποθήκευσης όπλων.

Οι ρώσοι επιμένουν Ανατολικά και Νότια

Ο ρωσικός στρατός έχει σκοπό να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να εδραιώσει την παρουσία του σε ανατολικούς και νότιους τομείς της Ουκρανίας, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο σε ενημερωτικό δελτίο του νωρίς σήμερα.

Έκανε λόγο για προσπάθειες των Ρώσων να στήσουν κυβερνητικό μηχανισμό στις κατεχόμενες περιοχές του Ντανιέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας. Οι μάχες αναμένεται να συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, συνέχισε.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί πως η Μόσχα θέλει να οργανώσει αυτό που αποκάλεσε ψευτοδημοψήφισμα στην περιφέρεια της Χερσώνας για να σχηματιστεί «λαϊκή δημοκρατία» όπως αυτές που είχαν ιδρυθεί στα εδάφη των αυτονομιστών.

Το ουκρανικό επιτελείο διαβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν μπορέσει να κερδίσουν εδάφη οπουδήποτε. Το Χάρκοβο συνεχίζει να βομβαρδίζεται, ενώ προσπάθεια των ρώσων να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες κοντά στην Ιζιούμ απέτυχε. Αποτυχημένη ήταν επίσης η προσπάθεια προέλασης στη Μικολάιβ, ανέφερε η ίδια πηγή.

Στον βορρά, ορισμένες μονάδες αποσύρθηκαν. Η Μόσχα ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αποκλιμακώσουν την επίθεση στο Κίεβο και θα επικεντρωθεί στο Ντονμπάς.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε εξάλλου «βέβαιος πως είναι πολύ ευχάριστο για όλους εσάς να διαβάζετε τις ειδήσεις και να βλέπετε ότι οι ουκρανικές πόλεις σταδιακά απελευθερώνονται από τις δυνάμεις κατοχής», σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, προειδοποιώντας πως δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. «Όλοι θέλουμε τη νίκη», όμως «θα γίνουν κι άλλες μάχες. Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας για να επιτύχουμε όλα όσα θέλουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πλήγμα σε φορτηγό πλοίο και υποδομές στο λιμάνι Ισμαήλ

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πλήγμα σε πλοίο με στρατιωτικό υλικό για την Ουκρανία στο Ισμαήλ, επηρεάζοντας δεξαμενές καυσίμων και υποδομές. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία σκέφτεται κλιμάκωση επιθέσεων με πυραύλους στο Κίεβο

Η Ρωσία εξετάζει την κλιμάκωση επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου και σημαντικών υποδομών στην Ουκρανία, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν «κολλήσει», σύμφωνα με το Bloomberg και πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Λουγκάνσκ: 9 νεκροί σε ουκρανική επίθεση σε ρωσικό λεωφορείο

Εννέα νεκροί αναφέρθηκαν μετά από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο στην υπό ρωσικό έλεγχο Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον Μόσχα διορισμένο κυβερνήτη. Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει το συμβάν από ανεξάρτητες πηγές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενισχύουμε το μέτωπο Ντονέτσκ με νέα τμήματα και διοικητές

Η Ουκρανία ενισχύει το ανατολικό μέτωπο του Ντονέτσκ με δύο νέες μονάδες υπό διακεκριμένους διοικητές, τους Ντενίς Πορκοπένκο του Αζόφ και Άντριι Μπιλέτσκι του τρίτου Σώματος Στρατού, ανακοίνωσε ο Ζελένσκι στο Telegram.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ζητά πιο ενεργό ρόλο της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει στη συνέχιση της συνεργασίας με την Κίνα και αναμένει πως το Πεκίνο θα διαδραματίσει σημαντικό διπλωματικό ρόλο για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.