ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:24
Ukrain-Harkovo
Φωτο: ΑΠΕ

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες από βομβαρδισμό κτιρίου στο Κίεβο

Στον λογαριασμό της στο Telegram η υπηρεσία ανέφερε ότι ένα οκταώροφο κτίριο στη συνοικία Ομπολόν στο βόρειο Κίεβο έγινε στόχος πιθανόν «του πυροβολικού», με αποτελέσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, την οποία έχει θέσει υπό έλεγχο η πυροσβεστική

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα ακόμη τραυματίστηκαν όταν οβίδα έπληξε κτίριο κατοικιών στο Κίεβο σήμερα το πρωί, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, την ώρα που μαίνονται μάχες γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα την οποία επιθυμούν να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Στον λογαριασμό της στο Telegram η υπηρεσία ανέφερε ότι ένα οκταώροφο κτίριο στη συνοικία Ομπολόν στο βόρειο Κίεβο έγινε στόχος πιθανόν «του πυροβολικού», με αποτελέσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, την οποία έχει θέσει υπό έλεγχο η πυροσβεστική.

Αρχικά η πηγή αυτή είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στα ερείπια του κτιρίου εντοπίστηκαν δύο νεκροί, προτού σβήσει το μήνυμα και αναθεωρήσει προς τα κάτω τον απολογισμό.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τρεις άλλοι άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και εννέα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τους ενοίκους του κτιρίου, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, να βγαίνουν από αυτό με τη βοήθεια ενός οχήματος με τηλεσκοπική σκάλα.

Βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov 

Το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Νέος κύκλος συνομιλιών Ρωσίας - Ουκρανίας

Ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), δήλωσε σήμερα το πρωί ο Αντόν Γκερασένκο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πλήγμα σε φορτηγό πλοίο και υποδομές στο λιμάνι Ισμαήλ

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πλήγμα σε πλοίο με στρατιωτικό υλικό για την Ουκρανία στο Ισμαήλ, επηρεάζοντας δεξαμενές καυσίμων και υποδομές. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία σκέφτεται κλιμάκωση επιθέσεων με πυραύλους στο Κίεβο

Η Ρωσία εξετάζει την κλιμάκωση επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου και σημαντικών υποδομών στην Ουκρανία, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν «κολλήσει», σύμφωνα με το Bloomberg και πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Λουγκάνσκ: 9 νεκροί σε ουκρανική επίθεση σε ρωσικό λεωφορείο

Εννέα νεκροί αναφέρθηκαν μετά από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο στην υπό ρωσικό έλεγχο Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον Μόσχα διορισμένο κυβερνήτη. Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει το συμβάν από ανεξάρτητες πηγές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενισχύουμε το μέτωπο Ντονέτσκ με νέα τμήματα και διοικητές

Η Ουκρανία ενισχύει το ανατολικό μέτωπο του Ντονέτσκ με δύο νέες μονάδες υπό διακεκριμένους διοικητές, τους Ντενίς Πορκοπένκο του Αζόφ και Άντριι Μπιλέτσκι του τρίτου Σώματος Στρατού, ανακοίνωσε ο Ζελένσκι στο Telegram.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ζητά πιο ενεργό ρόλο της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει στη συνέχιση της συνεργασίας με την Κίνα και αναμένει πως το Πεκίνο θα διαδραματίσει σημαντικό διπλωματικό ρόλο για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.