ΓΔ: 2025.46 1.13% Τζίρος: 297.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
biden, USA
Φωτο: Shutterstock

Politico: Τον στρατηγό ε.α. Λ. Όστιν επέλεξε ο Μπάιντεν για υπ. Άμυνας

Αφροαμερικανός στρατιωτικός καριέρας, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016, έπειτα από 46 χρόνια, και στη συνέχεια έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Raytheon Technologies.

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει καταλήξει στην απόφαση να ονομάσει τον στρατηγό εν αποστρατεία Λόιντ Όστιν, Αφροαμερικανό στρατιωτικό καριέρας ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016, έπειτα από 46 χρόνια, υπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του, έγραψε χθες Δευτέρα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico, επικαλούμενος τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Ο Όστιν, αφού αποστρατεύθηκε, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Raytheon Technologies, μιας από τις εταιρείες που αναλαμβάνει μεγάλες συμβάσεις για το Πεντάγωνο, μέλος του ΔΣ της Nucor, της μεγαλύτερης αμερικανικής χαλυβουργίας, και της εταιρείας υπηρεσιών υγείας Tenet.

Έχει ιδρύσει εξάλλου τη δική του εταιρεία συμβούλων, την Austin Strategy Group. Εργάζεται ακόμη για τη φιλανθρωπική οργάνωση Carnegie Corporation της Νέας Υόρκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν και Κλίντον επαινούν Τραμπ για τον ρόλο του στην εκεχειρία Γάζας

Οι Μπάιντεν και Κλίντον επαίνεσαν τον Τραμπ για τη μεσολάβησή του στην εκεχειρία στη Γάζα, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές του. Ο Μπάιντεν τόνισε και τον ρόλο της δικής του κυβέρνησης στην απελευθέρωση ομήρων και την παροχή βοήθειας.
Τζο Μπάιντεν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε αντικαρκινική θεραπεία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη τον Μάιο και ακολουθεί θεραπείες ακτινοβολίας και ορμονοθεραπείας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του. Είχε χειρουργηθεί και για καρκινικά κύτταρα στο δέρμα τον Σεπτέμβριο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Άρση του καθεστώτος προστασίας από απέλαση για 520.000 Αϊτινούς

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την οριστική άρση του καθεστώτος προστασίας για 520.000 Αϊτινούς στις ΗΠΑ, το οποίο είχε θεσπίσει ο Μπάιντεν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απέλαση από τον Σεπτέμβριο.