ΓΔ: 2070.45 0.85% Τζίρος: 144.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:27:40
σημαία του ΝΑΤΟ
Σημαίες του ΝΑΤΟ με φόντο τις σημαίες των χωρών-μελών στα κεντρικά γραφεία.

Συνεδριάζει αύριο το ΝΑΤΟ για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η ανακοίνωση της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία ο Ναβάλνι ήταν θύμα δηλητηρίασης με νόβιτσοκ, είναι στην ατζέντα».

Το ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει αύριο στις Βρυξέλλες για το θέμα της δηλητηρίασης του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε σήμερα διπλωμάτης.

Σε ανακοίνωσή του, το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι θα διεξαγάγει τη συνεδρίαση την Παρασκευή «σε επίπεδο πρεσβευτών», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το θέμα της συνεδρίασης αυτής, στο τέλος της οποίας έχει προγραμματιστεί ενημέρωση του τύπου γύρω στις 13.30 ώρα Ελλάδος.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η ανακοίνωση της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία ο Ναβάλνι ήταν θύμα δηλητηρίασης με νόβιτσοκ, είναι στην ατζέντα».

Γερμανοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν τους 29 άλλους συμμάχους τους, μετά την ανακοίνωση του Βερολίνου ότι έχει «σαφείς αποδείξεις» πως το μαύρο πρόβατο του Κρεμλίνου, ο 44χρονος Ναβάλνι, δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα.

Χθες, Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε τη «σοκαριστική» δηλητηρίαση του Ναβάλνι και ζήτησε διενέργεια έρευνας από τη Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί υπουργοί: Ψυχραιμία, ενότητα και ισχυρό ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία

Ο ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ τόνισε την ανάγκη ψυχραιμίας και ενότητας στις ρωσικές προκλήσεις, ζητώντας στενότερη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ. Τα περιστατικά με drones θεωρούνται σκόπιμες επιθέσεις που απαιτούν αποφασιστική αντίδραση.