ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του απόψε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν σκοπεύει να επιτεθεί» στο ΝΑΤΟ. Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση στα γεγονότα που αφορούν το οπλισμένο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Λειψίας, με τη Γερμανία να αποδίδει ευθύνες στη Μόσχα.

«Του μίλησα. Τον γνωρίζω καλά. Ο Πούτιν δεν επιδιώκει να επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι οι ειδικοί απεσταλμένοι του, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, θα μεταβούν στη Ρωσία και την Ουκρανία για να παρουσιάσουν μια πρόταση με στόχο τον τερματισμό του πολέμου. «Τους στείλαμε για να δούμε αν μπορούμε να δώσουμε ώθηση στα πράγματα και υπάρχει μια καλή πιθανότητα να τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, μετά από συνομιλίες με δημοσιογράφους. Το Κρεμλίνο απέρριψε ως ψευδείς τις φήμες περί επίθεσης και χαρακτήρισε "ιστορίες τρόμου" τα σχετικά δημοσιεύματα.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, ενώ το Κρεμλίνο διέψευσε ως «ιστορίες τρόμου» δημοσιεύματα για προσπάθεια αποτροπής ρωσικής επίθεσης, μέσω επίσκεψης της CIA στη Μόσχα.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν συνδέεται η κριτική σε Τραμπ με την απόσυρση στρατευμάτων

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία δεν σχετίζεται με τις επικρίσεις του προς τον Τραμπ, επιβεβαίωσε πως δεν θα εγκατασταθούν Tomahawk και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία και Γερμανία εξετάζουν ΝΑΤΟϊκή παρουσία στη Γροιλανδία κατά ΗΠΑ

Ευρωπαϊκές χώρες, με ηγέτιδα τη Βρετανία και τη Γερμανία, εξετάζουν αύξηση στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία, για να δείξουν στις ΗΠΑ ότι λαμβάνουν σοβαρά την ασφάλεια στην Αρκτική. Η Γερμανία προτείνει κοινή αποστολή ΝΑΤΟ εκεί.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν συζητά με ΝΑΤΟ για την απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συζητήσει με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε την απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία, που οι γερμανικές αρχές αποδίδουν στη Ρωσία. Η ΕΕ ετοιμάζει απάντηση στο επόμενο Συμβούλιο ΥΠΕΞ.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει απειλή κατά ΝΑΤΟ και απειλεί με προσφυγές για κατασχέσεις

Το Κρεμλίνο διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν πιθανή ρωσική επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντάς τα τρομολαγνικά και άσχετα με την πραγματικότητα. Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον επικεφαλής της SVR για ευαίσθητα θέματα.