Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιράν, ένα πλοίο προσέκρουσε σε νάρκες κατά τη διάρκεια «παράνομης» απόπειρας διέλευσης των στενών του Ορμούζ, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά στο πλοίο.
Το Πολεμικό Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, δήλωσε ότι «ένα υπερδεξαμενόπλοιο πειρατής που επιχειρούσε να πάρει την παράνομη οδό νότια των στενών του Ορμούζ τυλίχθηκε σε τεράστιες φλόγες αφού προσέκρουσε σε δύο θαλάσσιες νάρκες και έχει ακινητοποιηθεί πλήρως».
Την προηγούμενη ημέρα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν δικαιολογήσει τα πλήγματά τους στο Ιράν, στο νησί Λαράκ, επικαλούμενες την παρουσία ιρανικών δυνάμεων που ετοιμάζονταν «να εξαπολύσουν ρουκέτες με θαλάσσιες νάρκες στα στενά του Ορμούζ». Επιπλέον, διαβεβαίωσαν ότι έχουν «ολοκληρώσει την αποναρκοθέτηση των διεθνών οδών ναυσιπλοΐας».