Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο κρατίδιο της Κεράλα, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που σημειώθηκαν σε τμήματα της νότιας Ινδίας το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις αρχές και μέσα ενημέρωσης. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν επίσης κατολίσθηση στο γειτονικό κρατίδιο της Καρνάτακα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων.
Στην Κεράλα, ο αριθμός των νεκρών σε περιστατικά που σχετίζονται με τη βροχή αυξήθηκε σε 11 ήδη από την Κυριακή. Περίπου 7.700 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε 275 προσωρινούς χώρους φιλοξενίας που έχουν οργανωθεί σε όλο το κρατίδιο, όπως δήλωσε υπουργός της κυβέρνησης.
Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Κεράλα, Β. Ντ. Σαδισάν, ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με αξιωματούχους της περιοχής για να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας. Παράλληλα, επισήμανε πως έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις καθαρισμού στις πληγείσες περιοχές.
Η αρχή διαχείρισης καταστροφών της Κεράλα προειδοποίησε ότι ορισμένες περιοχές επρόκειτο να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους και μέτρια βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν στο κλείσιμο πολλών σχολείων στην περιοχή, ενώ οι αρχές ανέβαλαν διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών σε κρατιδιακό επίπεδο.
Στο γειτονικό κρατίδιο της Καρνάτακα, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα ζευγάρι και ο γιος του το Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Hindu.