ΓΔ: 2705.26 0.13% Τζίρος: 262.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:36
Πλημμύρα σε συνοικία Φλόριντα

Η τροπική καταιγίδα Arthur αναπτύσσεται ανοιχτά του Τέξας

Η τροπική καταιγίδα Άρθουρ σχηματίστηκε κοντά στο Τέξας και απειλεί με πλημμύρες τη νοτιοανατολική Αμερική, σύμφωνα με το Κέντρο Κυκλώνων. Είναι η πρώτη ονομασμένη καταιγίδα του Ατλαντικού για το 2026.

Η τροπική καταιγίδα Άρθουρ σχηματίστηκε δίπλα στις ακτές του Τέξας, προκαλώντας ανησυχία για έντονα καιρικά φαινόμενα στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων.

Πρόκειται για την πρώτη κατονομασμένη καταιγίδα της περιόδου των κυκλώνων του Ατλαντικού για το 2026, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής έντονης δραστηριότητας στην περιοχή.

Η καταιγίδα βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά του Πορτ Ο΄ Κόνορ στο Τέξας, συνοδευόμενη από ανέμους που φθάνουν τα 65 χλμ/ώρα. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για σημαντικά ύψη βροχόπτωσης, μεταξύ 12 και 25 εκατοστών.

Το Κέντρο Κυκλώνων με έδρα το Μαϊάμι προειδοποιεί ότι το ύψος του νερού θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω την Παρασκευή, φθάνοντας τα 25 εκατοστά σε περιοχές του Τέξας, της Λουιζιάνα, του Μισισίπι, της Αλαμπάμα, καθώς και της Τζόρτζια και της Φλόριντα.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι αυτά τα φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν επικίνδυνες έως απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες, καλώντας τους κατοίκους να λάβουν μέτρα προφύλαξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπόσχεση για 5.000 δολάρια σε κάθε Αμερικανό αν νικήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να δώσει 5.000 δολάρια σε κάθε ενήλικο Αμερικανό, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, με τη δέσμευση τα χρήματα να δαπανηθούν στις ΗΠΑ.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο κατηγορεί το Μεξικό για αδυναμία κατά των καρτέλ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε πως το Μεξικό δεν κάνει αρκετά για τα καρτέλ ναρκωτικών και ότι σημαντικές περιοχές ελέγχονται από ναρκο-οργανώσεις. Παραδέχτηκε πάντως πως έχουν γίνει βήματα προόδου επί προεδρίας Σέινμπαουμ.
Αμερικανικό περιπολικό όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τρομοκρατική οργάνωση η συμμορία Los Tiguerones στον Ισημερινό

Οι ΗΠΑ ανακήρυξαν τη συμμορία Los Tiguerones του Ισημερινού ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, στοχεύοντας στη μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στον Ισημερινό.
Γκίλφοϊλ- Γιαναί
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Μυρίζει καινούργιο» στην Alpha Bank, Γκιλφόιλ είδε Γιανάι και τα 12 μίλια

Το νέο κτίριο διοίκησης της Alpha Bank και η Στοά Αρσακείου ομορφαίνουν τη Σταδίου, η συνάντηση Γκιλφόιλ με Γιανάι, το χαρτί των 12 μιλίων, τα μέτρα-ασπιρίνη για την ενεργοβόρο βιομηχανία και το παραλήρημα Φλωρίδη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λήξη του πολέμου στο Ιράν και πτώση καυσίμων μετά τις εκλογές

Ο Τραμπ εκτιμά ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε πτώση στις τιμές καυσίμων μετά τις εκλογές.