ΓΔ: 2476.41 0.04% Τζίρος: 117.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:54:37
Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο βήμα
Φώτο: Shutterstock

Ο Κ. Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων Βρετανίας

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων Νικήτα στην Αθήνα, τονίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στη θρησκευτική ελευθερία και τους δεσμούς με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, σύμφωνα με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η κ. Γκίλφοϊλ ανέφερε στο «Χ» ότι εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο «τη σταθερή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας, καθώς και την αδιάκοπη υποστήριξή μας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄ και την πνευματική αποστολή του».

Όπως σημείωσε, «συζητήσαμε επίσης για τους βαθιούς δεσμούς πίστης που συνδέουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι μεταναστών σε κέντρα της ICE από τον Ιανουάριο του 2025

Περίπου 50 μετανάστες πέθαναν σε κέντρα κράτησης των ΗΠΑ από την έναρξη της μαζικής απέλασης επί Τραμπ τον Ιανουάριο του 2025, με χαρακτηριστικά περιστατικά ανδρών από Βιετνάμ, Κίνα και Ονδούρα, σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία μετανάστευσης.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ παραμένουν, λέει ο γ.γ. Ρούτε – «Τεράστιο βήμα» για Ορμούζ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη Συμμαχία, παρά τις πρόσφατες αλλαγές στην ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ενισχύουν επίσης τη συνεισφορά τους.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ακλόνητη υποστήριξη της Ουκρανίας από τους ηγέτες της G7 στη σύνοδο του Εβιάν

Οι ηγέτες της G7 εξέφρασαν ακλόνητη στήριξη στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας το σθένος της και συμφώνησαν να ενισχύσουν τη χώρα με αντιαεροπορικά συστήματα, νέα όπλα και μέσα μακρού βεληνεκούς, δημιουργώντας νέα δυναμική.
διυλιστήριο Motor Oil
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βαρδινογιάννης: Ανησυχία για ενεργειακή ασφάλεια και ανάγκη επανεκτίμησης μετάβασης

Ο πρόεδρος της Motor Oil, Γ. Βαρδινογιάννης, τόνισε ότι η γεωπολιτική αστάθεια αναδεικνύει τα ενεργειακά κενά της ΕΕ. Η Ελλάδα διατηρεί πλεονέκτημα λόγω θέσης και συνεργασιών της Motor Oil με διεθνείς αγορές ενισχύουν την ευελιξία της.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα σε στόχους στο νότιο Λίβανο παρά τη συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ

Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά θέσεις στον νότιο Λίβανο, παρά τη συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ για αποκλιμάκωση, χτυπώντας περιοχές στη Ναμπατίγε και Κφαρτεμπνίτ. Η Τεχεράνη απειλεί με αυστηρή απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις.