ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χιονοστιβάδα σε βουνό

Αυστρία: Δύο νεκροί από χιονοστιβάδες σε Τυρόλο και Στυρία

Δύο ακόμη άνθρωποι, ένας 21χρονος Σλοβάκος και ένας 41χρονος Αυστριακός, έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδες στην Αυστρία, ανεβάζοντας τους νεκρούς στους επτά μέσα σε δύο ημέρες λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Δύο ακόμη θύματα προστέθηκαν σήμερα στον τραγικό απολογισμό των χιονοστιβάδων στην Αυστρία, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των νεκρών μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει τη χώρα.

Ένας 21χρονος Σλοβάκος έχασε τη ζωή του ενώ έκανε σκι εκτός πίστας, χωρίς να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας. Σύμφωνα με την αστυνομία της Στυρίας, κατέβαινε από ύψος περίπου 1.900 μέτρων όταν αποκολλήθηκε όγκος χιονιού και τον καταπλάκωσε.

Στο Τυρόλο, ένας 41χρονος Αυστριακός σκοτώθηκε επίσης εκτός πίστας, καθώς «θάφτηκε από χιονοστιβάδα». Παρά την άμεση επέμβαση των σωστικών συνεργείων, ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση στους σκιέρ να αποφεύγουν τις εκτός πίστας διαδρομές, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης νέων χιονοστιβάδων. Την Παρασκευή είχαν χάσει τη ζωή τους πέντε ακόμη άνθρωποι, τέσσερις στο Τυρόλο και ένας στο Φόραρλμπεργκ, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από χιονοστιβάδες στην Αυστρία έχει φτάσει τους 24, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο απολογισμό των αρχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία και Φινλανδία καλούν την Ιταλία να δεχτεί επιστροφές προσφύγων

Το μεταναστευτικό παραμένει στο προσκήνιο στην Ιταλία, καθώς Αυστρία και Φινλανδία ζητούν επιστροφές αιτούντων άσυλο στη βάση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης. Ήδη έγιναν τέσσερις επιστροφές, χωρίς να είναι σαφές αν θα συνεχιστούν.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Σύλληψη πρώην αξιωματούχου Άσαντ, καταδικασμένου στην Αυστρία

Οι συριακές αρχές συνέλαβαν τον Μούσαμπ Αμπού Ρούκμπα, πρώην αξιωματικό που είχε καταδικαστεί στην Αυστρία για κακοποίηση κρατουμένων και είχε διαφύγει, στη γενέτειρά του στη Νότια Συρία, σύμφωνα με το SANA.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Προειδοποίηση ΔΟΑΕ για τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Ο ΔΟΑΕ προειδοποιεί για αυξημένες διακοπές ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, που ελέγχεται από Ρώσους. Έχουν σημειωθεί 24 απώλειες εξωτερικής τροφοδοσίας από το 2022, οι μισές τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Σημειώθηκε ρεκόρ ζέστης με 40,8 βαθμούς Κελσίου

Η Αυστρία κατέγραψε νέο ρεκόρ ζέστης με 40,8°C στη Βιέννη, ξεπερνώντας το προηγούμενο των 40,5°C από το 2013. Ο Ιούλιος ήταν εξαιρετικά ζεστός και ξηρός, με υστέρηση βροχοπτώσεων έως και 90%, σύμφωνα με το GeoSphere Austria.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αυστρία η υπουργός Τουρισμού για τουριστική εκπαίδευση και ορεινό τουρισμό

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Σάλτσμπουργκ μετά από πρόσκληση της Αυστριακής υφυπουργού Τουρισμού. Συζητήθηκαν τουριστική εκπαίδευση, κατάρτιση και ο ορεινός τουρισμός ως πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης.