ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γάλλος υπουργός επίσημος
Φώτο: Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού. Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Γαλλία: Απορρίφθηκαν στη Βουλή οι δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης

Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε τις προτάσεις μομφής Ανυπότακτης Γαλλίας και Εθνικού Συναγερμού, μετά την επίκληση του άρθρου 49.3 για έγκριση προϋπολογισμού χωρίς ψηφοφορία.

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση απέρριψε και τις δύο προτάσεις μομφής που είχαν κατατεθεί κατά της κυβέρνησης. Τις προτάσεις είχαν υποβάλει το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Ανυπότακτη Γαλλία και ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν ως αντίδραση στην επίκληση του άρθρου 49 παράγραφος 3 του γαλλικού Συντάγματος. Το συγκεκριμένο άρθρο δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να εγκρίνει τον προϋπολογισμό χωρίς την ανάγκη ψήφου από το κοινοβούλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν προειδοποιεί για συνέπειες σε όσους στηρίξουν τις αμερικανικές κυρώσεις

Το Ιράν προειδοποιεί για συνέπειες σε όσους στηρίξουν τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του, ενώ χαρακτηρίζει «παράνομη» την απέλαση δύο διπλωματών του από τη Γαλλία ως αντίποινα για αντίστοιχο περιστατικό με Γάλλους διπλωμάτες.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκλιξμάν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ανακοίνωσε ο Ραφαέλ Γκλιξμάν, με στόχο να «ανορθώσει» τη χώρα και να ενώσει τη σοσιαλδημοκρατία απέναντι στη ριζοσπαστική αριστερά και την άκρα δεξιά.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογραφικά συνδικάτα κατά της επίσκεψης διαδόχου Σ. Αραβίας στη Γαλλία

Τα συνδικάτα Γάλλων δημοσιογράφων χαρακτήρισαν «πρόκληση» την επίσκεψη του Σαουδάραβα διαδόχου στη Γαλλία, υπογραμμίζοντας την εκκρεμότητα μήνυσης εις βάρος του για βασανιστήρια και εξαφανίσεις, λόγω της υπόθεσης Κασόγκι.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία θα επισπεύσει την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε να επιταχύνει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και να μεσολαβήσει σε συμμάχους για πυραύλους Patriot, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, μετά το ρωσικό πλήγμα στην Κρίβι Ριχ.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Eυρωπαίοι πρώην διπλωμάτες ζητούν σεβασμό του διεθνούς δικαίου στη Μέση Ανατολή

Σε άρθρο στη Le Monde, 102 πρώην πρεσβευτές καλούν Γαλλία και Βρετανία να αναλάβουν κοινή δράση για το σεβασμό του διεθνούς δικαίου στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, καταγγέλλοντας την ισραηλινή πολιτική και τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη Γάζα.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κοινή προεδρία Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας στη συνάντηση για Ουκρανία

Μακρόν, Μπέρναμ και Μερτς συμπροεδρεύουν στη συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων για στήριξη της Ουκρανίας τη Δευτέρα. Ο Ζελένσκι θα παραστεί, ενώ η συμμετοχή θα είναι δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης.