ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
Κύριες σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ με φόντο ευρωπαϊκές χώρες.

Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ευγνώμων ο καγκελάριος για τη στάση Τραμπ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς χαιρέτισε τη μεταβολή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία και εξέφρασε ικανοποίηση που ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επέβαλε νέους δασμούς έναντι της Ευρώπης από 1η Φεβρουαρίου.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, χαιρέτισε την αλλαγή στάσης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη Γροιλανδία, μετά τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για πιθανή ρήξη εντός του ΝΑΤΟ.

Ο Μερτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι ευγνώμων για την απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποστασιοποιηθεί από τα αρχικά του σχέδια για κατάληψη της Γροιλανδίας, καθώς και για την αποφυγή επιβολής επιπρόσθετων δασμών από την 1η Φεβρουαρίου.

Οι δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου έγιναν κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν συνδέεται η κριτική σε Τραμπ με την απόσυρση στρατευμάτων

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία δεν σχετίζεται με τις επικρίσεις του προς τον Τραμπ, επιβεβαίωσε πως δεν θα εγκατασταθούν Tomahawk και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ.
Ελικόπτερο CH-47 Chinook
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών από την Γερμανία

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την απόσυρση περίπου 5.000 Αμερικανών στρατιωτικών από τη Γερμανία μέσα σε έναν χρόνο, μετά τη δυσαρέσκεια του Τραμπ για σχόλια του Μερτς σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν. Η διαδικασία θα κρατήσει 6 έως 12 μήνες.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο καγκελάριος Μερτς ελπίζει σε τέλος της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς εξέφρασε ελπίδα για γρήγορο τέλος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και τόνισε πως ο ίδιος και ο Μαρκ Ρούτε είναι από τους λίγους Ευρωπαίους που μπορούν να μιλούν εποικοδομητικά με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτες ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν Ουκρανία, ανακοινώνει η καγκελαρία

Οι ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και Καναδά υποσχέθηκαν πλήρη στήριξη στην Ουκρανία, τονίζοντας στενό συντονισμό με τις ΗΠΑ για δίκαιη ειρήνη, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία μετά από τηλεδιάσκεψη με τον Ζελένσκι.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σχέδιο χρήσης παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων για Ουκρανία

Η Γερμανία προσανατολίζεται στη διάθεση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, στο πλαίσιο σχεδίου της ΕΕ για δάνεια έως 90 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Στήριξη στενής συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ πριν τη συνάντηση Μερτς-Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Μάιερ δήλωσε πως το Βερολίνο στηρίζει τη στενή συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ και το θέμα ίσως συζητηθεί στη συνάντηση Μερτς-Ερντογάν. Για την Τουρκία, την χαρακτήρισε «σημαντικό εταίρο» της Γερμανίας.