ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ομιλία στο World Economic Forum
Στιγμιότυπο από ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός το 2015.

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Ζελένσκι και Τραμπ συναντιούνται στις 14:00

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στην Ελβετία για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός στις 13:00 τοπική ώρα. Ακολούθως, θα εκφωνήσει ομιλία στις 14:30 τοπική (15:30 ώρα Ελλάδας).

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε ότι η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και του Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής προεδρίας, Σέρχι Νικιφόροφ, ο πρόεδρος Ζελένσκι έφθασε στην Ελβετία για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα εκφωνήσει ομιλία που έχει προγραμματιστεί για τις 14:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδος).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη-Ρούμπιο: Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΗΠΑ, εστιάζοντας στις στρατηγικές σχέσεις, τον επικείμενο Στρατηγικό Διάλογο, αλλά και στις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΑ ΟΗΕ: Ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους–Ελλάδα ζητά ειρηνευτικές συνομιλίες

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε μετά από αίτημα της Ουκρανίας λόγω των πρόσφατων ρωσικών επιθέσεων, που προκάλεσαν θύματα αμάχους και καταστροφές, ενώ οι αξιωματούχοι προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο για αμάχους και τη διανομή τροφίμων.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, συμμετέχοντας διαδικτυακά στη 5η Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας-ΝΑ Ευρώπης, εξέφρασε ευχές στον ουκρανικό λαό και καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Στήριξης της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρίσκεται στο Παρίσι στη συνάντηση για την Ουκρανία με πρωτοβουλία Μακρόν. Αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και τη σημασία του συντονισμού για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με πρέσβεις ΕΕ για Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Μεσόγειο

Σε εκδήλωση στην πρεσβεία Ιρλανδίας, ο υπ. Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους πρέσβεις της ΕΕ για τις ελληνικές θέσεις, συζητώντας το μέλλον της Ευρώπης, θέματα ασφάλειας και τις προτεραιότητες του Τρίο Προεδρίας.