ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
Ο Νικολάς Μαδούρο μιλά δημόσια ως πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Απομάκρυνση υπουργού Σάαμπ από την κυβέρνηση στη Βενεζουέλα

Η Ντέλσι Ροδρίγκες απέπεμψε τον Άλεξ Σάαμπ από το υπουργείο Βιομηχανίας, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του και ανακοινώνοντας τη διαδοχή του από τον Λουίς Αντόνιο Βιγιέγας.

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, προχώρησε στην απομάκρυνση του Άλεξ Σάαμπ από την κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή. Ο Σάαμπ θεωρείτο ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του ανατραπέντος προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Όπως ανέφερε η κ. Ροδρίγκες μέσω Telegram, «ευχαριστώ τον σύντροφό μου Άλεξ Σάαμπ για το έργο του στην υπηρεσία της πατρίδας· θα αναλάβει πλέον νέα καθήκοντα», ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τη θέση του στο υπουργείο αναλαμβάνει ο Λουίς Αντόνιο Βιγιέγας.

Ο Άλεξ Σάαμπ είχε συλληφθεί το 2021 και κρατήθηκε στις ΗΠΑ, όπου αντιμετώπισε κατηγορίες για δημιουργία συστήματος κατάχρησης ανθρωπιστικής βοήθειας προς όφελος του κ. Μαδούρο και της κυβέρνησής του. Τον Δεκέμβριο του 2023, αντηλλάγη με δέκα Αμερικανούς που ήταν φυλακισμένοι στη Βενεζουέλα.

Ο Σάαμπ διορίστηκε υπουργός Βιομηχανίας τον Δεκέμβριο του 2024, πριν την πρόσφατη απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρουσιάζει χάρτη με τη Βενεζουέλα ως «51η πολιτεία» των ΗΠΑ

Ο Τραμπ δημοσίευσε χάρτη που παρουσιάζει τη Βενεζουέλα ως «51η πολιτεία» των ΗΠΑ μέσω Truth Social, λίγες μέρες αφού η υπηρεσιακή πρόεδρος της χώρας τόνισε ότι δεν θα εξεταζόταν ποτέ ένταξη της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης στις ΗΠΑ

Η Ντέλσι Ροδρίγκες, μεταβατική πρόεδρος της Βενεζουέλας, δήλωσε από τη Χάγη πως η χώρα της δεν σκέφτηκε ποτέ να γίνει η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις και υπονοούμενα του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.
Καθαρισμός πετρελαιοκηλίδας
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία της Βενεζουέλας για την πετρελαιοκηλίδα από Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Οι αρχές της Βενεζουέλας εντόπισαν διαρροή υδρογονανθράκων στη θάλασσα, που πιστεύεται ότι προέρχεται από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, προκαλώντας ανησυχία για σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στις ακτές της χώρας.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις δολοφονίες στην Κούκουτα Κολομβίας κοντά στα σύνορα με Βενεζουέλα

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας τοπικός αξιωματούχος, σκοτώθηκαν στην Κούκουτα της Κολομβίας όταν ένοπλοι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ σε κατάστημα, εν μέσω έξαρσης βίας στη χώρα λόγω δραστηριοτήτων ένοπλων ομάδων.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη απευθείας πτήση ΗΠΑ-Βενεζουέλα μετά από 7 χρόνια στο Καράκας

Η πρώτη απευθείας εμπορική πτήση ΗΠΑ-Βενεζουέλας μετά από 7 χρόνια έφτασε στο Καράκας, σηματοδοτώντας νέα περίοδο στις διμερείς σχέσεις. Στην πτήση επέβαιναν αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν δαπάνη υπεράσπισης του Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πληρωμή της νομικής υπεράσπισης του Νικολάς Μαδούρο από το Καράκας, επιτρέποντας πρόσβαση σε δικηγόρους μετά από περιορισμούς λόγω κυρώσεων, όπως αποκαλύπτει σχετικό δικαστικό έγγραφο.