ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

47 Βενεζουελανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των ΗΠΑ

Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα που οδήγησε στη σύλληψη του Μαδούρο στις 3 Ιανουαρίου, ενώ 32 Κουβανοί μέλη της φρουράς του προέδρου έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί της Βενεζουέλας έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ που οδήγησε στη σύλληψη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στις 3 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Βλαντίμιρ Παδρίνο Λόπες.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα απολογισμό με 100 νεκρούς. Παράλληλα, οι αρχές της Κούβας ανέφεραν ότι 32 Κουβανοί, μέλη της ομάδας ασφαλείας του Μαδούρο, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο στρατηγός Παδρίνο επισήμανε ότι ο συνολικός απολογισμός ανέρχεται σε «83 πεσόντες και πάνω από 112 τραυματίες», συμπεριλαμβανομένων 47 ανδρών και γυναικών των μπολιβαριανών εθνικών ενόπλων δυνάμεων. Ειδικά, ανέφερε ότι «εννιά γυναίκες έδωσαν τη ζωή τους» για τη Βενεζουέλα.

Ο στρατός της Βενεζουέλας είχε δημοσιεύσει μέσω Instagram νεκρολογίες για 23 από τα μέλη του που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση. Η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες, πρώην αντιπρόεδρος, κήρυξε επταήμερο εθνικό πένθος στη χώρα για τα θύματα της επίθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πάνω από 2.300 νεκροί από τον σεισμό, λένε νεότερα στοιχεία

Σχεδόν 2.300 νεκροί και πάνω από 11.200 τραυματίες είναι ο απολογισμός των δύο ισχυρών σεισμών που έπληξαν τη Βενεζουέλα, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων φτάνει τους 50.000 και εκφράζονται φόβοι για αύξηση των θυμάτων.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Επταήμερο πένθος κήρυξε η πρόεδρος Ροδρίγκες μετά τον σεισμό

Επταήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες, τιμώντας τα θύματα των πρόσφατων σεισμών που προκάλεσαν πάνω από 1.943 νεκρούς και χιλιάδες αγνοούμενους. Το πένθος ξεκινά σήμερα στις 18:00.