ΓΔ: 2218.25 -0.74% Τζίρος: 28.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:05:42
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
Η εθνική σημαία της Νιγηρίας κυματίζει στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Τουλάχιστον 26 νεκροί στη Νιγηρία από ανατροπή σκάφους

Τουλάχιστον 26 νεκροί και 14 αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός ανατροπής λέμβου σε ποταμό στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τις αρχές. Το σκάφος μετέφερε αγρότες και ψαράδες, ενώ οι έρευνες και οι διασώσεις συνεχίζονται.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 παραμένουν αγνοούμενοι στη βορειοανατολική Νιγηρία, μετά την ανατροπή σκάφους σε ποταμό, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών διάσωσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν λέμβος που μετέφερε αγρότες και ψαράδες από την πολιτεία Τζιγκάουα προς την πολιτεία Γιόμπε ανετράπη αργά το Σάββατο.

Όπως δήλωσε ο Μοχάμεντ Γκότζε, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης της πολιτείας Γιόμπε, «μέχρι στιγμής, οι ομάδες διάσωσης έχουν ανασύρει 26 πτώματα», ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται. Επιπλέον, 13 επιβάτες διασώθηκαν.

Η υπηρεσία διάσωσης ανέφερε ότι 14 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, με τις προσπάθειες εντοπισμού τους να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pnigmoi-Ellada-ereyna
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Δέκα νεκροί, δεκάδες άλλοι αγνοούμενοι μετά την ανατροπή πλοίου

Ο Τσουκούντι Ονγετζέκουε, αξιωματούχος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στην Ανάμπρα, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν είχαν βρεθεί πτώματα, πως διασώθηκαν 15 επιβαίνοντες και αγνοούνται «πολλοί» άλλοι.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 17 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές κοντά στη Γκουόζα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, την ώρα που μάζευαν ξύλα. Η περιοχή παραμένει επικίνδυνη, καθώς οι επιθέσεις οργανώσεων όπως Μπόκο Χαράμ και ΙΚΔΑ συνεχίζονται.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 20 νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών σε Μπόρνο και Ανταμάουα

Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ σε χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Οι ένοπλοι πυρπόλησαν σπίτια, λεηλάτησαν τρόφιμα και προκάλεσαν νέες απώλειες στη δοκιμαζόμενη περιοχή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη απαγωγή μαθητών που μετέβαιναν σε εξετάσεις πανεπιστημίου στη Νιγηρία

Ένοπλοι απήγαγαν μαθητές που κατευθύνονταν σε εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και άλλους επιβάτες στην πολιτεία Μπένουε της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Παραμένει άγνωστη η ταυτότητα των δραστών.
Κτήριο UNESCO πινακίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάγκη προστασίας μνημείων και πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιόδους κρίσεων

Το Ελληνικό ICOMOS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων εστιάζοντας στη ζώσα κληρονομιά και την πρόληψη καταστροφών, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας κοινοτήτων και φορέων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.