ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φωτο: Shutterstock

Eurofound: Η τηλεργασία έχει πρωτοφανείς αρνητικές συνέπειες στις οικογένειες

Από εκείνους που ζουν με μικρότερα παιδιά το 22% δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά του όλη την ώρα ή την περισσότερη ώρα. Προβλήματα έχουν και οι εργαζόμενοι χωρίς παιδιά.

H πανδημία του κορονοϊού έχει πρωτοφανείς αρνητικές συνέπειες στις οικογένειες και στην εργασιακή ζωή, όπως προκύπτει από μια έρευνα της ΕΕ, με πάνω από το ένα πέμπτο εκείνων που τώρα εργάζονται από το σπίτι, σε οικογένειες με μικρά παιδιά να δυσκολεύονται πολύ να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από την υπηρεσία της ΕΕ Eurofound, η οποία έχει στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των εργασιακών συνθηκών, συμπεραίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο των εργαζόμενων στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν ξεκινήσει την τηλεργασία λόγω της πανδημίας.

Από αυτούς το 26% ζει σε σπίτια με παιδιά κάτω των 12 ετών και ένα 10% με παιδιά από 12 ως 17. 

Από εκείνους που ζουν με μικρότερα παιδιά το 22% ανέφερε ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά του όλη την ώρα ή την περισσότερη ώρα.

Αντίθετα, το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά ή με μεγαλύτερα παιδιά που αντιμετωπίζει προβλήματα στην τηλεργασία είναι 5% και 7% αντίστοιχα.

Η Μαίρη Μακάφεϊ, η επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών και επικοινωνιών της Eurofound, δήλωσε ότι η υγεία και οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εύλογα προβληματίζουν το κοινό και τους ιθύνοντες.

"Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούμε τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην οικογενειακή ζωή. Οι γονείς αντιμετωπίζουν προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ιδιαίτερα τώρα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών φύλαξης των παιδιών και πολλοί μάλιστα χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στα μαθήματά τους".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πρωτοφανές πλήγμα από την πανδημία με 114 εκατομμύρια ανέργους

Οι μαζικές απώλειες είχαν ως αποτέλεσμα μια μείωση της τάξης του 8,3% του παγκόσμιου εισοδήματος από εργασία, αντίστοιχο με 3,7 τρισεκ. δολάρια ή 4,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Βγήκαν στους δρόμους οι υγειονομικοί της Γαλλίας και ζητούν αυξήσεις

Στο Παρίσι, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Η μάχη μας, η υγεία σας», «Αυξήστε τους μισθούς μας!», «Χρήματα για το νοσοκομείο, όχι για το κεφάλαιο».