ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Πρόσοψη CrediaBank κτίριο
Το κεντρικό κατάστημα της CrediaBank με διατηρητέα αρχιτεκτονική πρόσοψη.

CrediaBank: Αίτημα για εκταμίευση δεύτερης δόσης από Ταμείο Ανάκαμψης

Η CrediaBank υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του ΤΑΑ, συνεχίζοντας τη χρηματοδότηση επενδύσεων άνω των 200 εκατ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα.

Η CrediaBank υπέβαλε επίσημα αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την έγκριση εκταμίευσης της δεύτερης δόσης στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Δανειακό Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Κατά την πρώτη φάση του Προγράμματος, η Τράπεζα έχει ήδη χρηματοδοτήσει βιώσιμα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας όλη την ελληνική επικράτεια, με έμφαση στην Περιφέρεια και στους στρατηγικούς άξονες του ΤΑΑ:

  1. Πράσινη μετάβαση
  2. Ψηφιακός μετασχηματισμός
  3. Ενίσχυση εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων

Με ξεκάθαρη στρατηγική για την προώθηση της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, και με τη στήριξη ενός εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και σύγχρονης τεχνογνωσίας, η CrediaBank επιδιώκει την άμεση απορρόφηση των πόρων της δεύτερης δόσης του ΤΑΑ. Παράλληλα, συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τις επενδύσεις που μετασχηματίζουν την ελληνική οικονομία.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά της διαδικασίας χρηματοδότησης είτε μέσω του συνεργάτη τους στην Τράπεζα είτε στην ιστοσελίδα της CrediaBank στην ενότητα «Δάνεια Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – CrediaBank».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μακέτα οικίας κατασκευής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Real estate: Επενδύσεις 8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ως το 2026

Οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων μέσω του δανειακού σκέλους του Ταμείου Ανάκαμψης φτάνουν τα 8 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε ο Ορέστης Καβαλάκης στην Prodexpo 2026. Νέο στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙΙ» με μεγαλύτερη ευελιξία.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί κορόιδα όσους πληρώνουν τα δάνειά τους

Ο Π. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών στηρίζεται σε αληθινά δεδομένα, ενώ επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για επικίνδυνες προτάσεις σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και απευθυνόμενος στους συνεπείς πολίτες τόνισε τη σημασία της ισορροπίας.
Υπουργείο Οικονομικών κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική αύξηση εσόδων κατά 1 δισ. για τον προϋπολογισμό στα α' εξάμηνο

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού Ιανουαρίου-Ιουνίου 2026 ανήλθε στα 929 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερο από τον στόχο. Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 4,49 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Ούτε ευρώ χαμένο από το Ταμείο – Το ΠΑΣΟΚ αγνοεί την αλήθεια

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας απάντησε στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι αναθεωρήσεις είναι αναγκαίες και τα έργα που καθυστερούν μεταφέρονται σε άλλα προγράμματα χωρίς ακύρωση.