ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομική ταινία νύχτας
Αστυνομία και ταινία περιορισμού σε νυχτερινό περιστατικό στο Λος Άντζελες.

Κραν-Μοντανά: Αγώνας για ταυτοποίηση νεκρών και αγνοουμένων από τις αρχές

Ο 16χρονος Ιταλός διεθνής γκόλφερ Εμανουέλε Γκαλεπίνι είναι το πρώτο ταυτοποιημένο θύμα της τραγωδίας στο κλαμπ Le Constellation στο Κραν Μοντανά.

Ο 16χρονος Ιταλός διεθνής γκόλφερ, Εμανουέλε Γκαλεπίνι, που διέμενε στο Ντουμπάι, είναι το πρώτο ταυτοποιημένο θύμα της τραγωδίας στο κλαμπ Le Constellation στο Κραν Μοντανά. 

Οι ελβετικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ταυτοποίηση τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών.

Σύμφωνα με Ελβετούς αξιωματούχους, τα εκτεταμένα εγκαύματα που υπέστησαν οι νεαροί παρευρισκόμενοι στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη τη διαδικασία ταυτοποίησης. 

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθεί η αναγνώριση όλων των θυμάτων.

Οι ιταλικές αρχές, επικαλούμενες ενημέρωση από τις ελβετικές, ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 47, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους 112 τραυματίες, σχεδόν όλοι έχουν πλέον ταυτοποιηθεί, με εξαίρεση πέντε άτομα. 

Την ίδια στιγμή, γονείς αγνοουμένων απευθύνουν εκκλήσεις για πληροφορίες σχετικά με τα παιδιά τους, ενώ ξένες πρεσβείες ερευνούν αν πολίτες τους συγκαταλέγονται στα θύματα της τραγωδίας, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στη σύγχρονη ιστορία της Ελβετίας.

Η απελπισία κυριαρχεί στις οικογένειες των αγνοουμένων. «Αναζητώ τον γιο μου εδώ και 30 ώρες. Η αναμονή είναι αβάσταχτη», δηλώνει χαρακτηριστικά η μητέρα του 16χρονου Άρθουρ σε γαλλικό μέσο, εκφράζοντας την αγωνία της για την τύχη του παιδιού της.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι η οριστική ταυτοποίηση των θυμάτων και η καταγραφή του τελικού αριθμού των νεκρών θα απαιτήσει χρόνο, λόγω της κατάστασης των σορών. 

«Όλη αυτή η επιχείρηση πρέπει να γίνει διότι οι πληροφορίες είναι τόσο τρομακτικές και ευαίσθητες που τίποτε δεν μπορεί να ειπωθεί στις οικογένειες αν δεν είμαστε 100% βέβαιοι», ανέφερε ο Ματιάς Ρενάρ, πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης του Βαλέ.

Για την αναγνώριση των θυμάτων, οι ειδικοί αξιοποιούν οδοντιατρικά στοιχεία και δείγματα DNA.

Το ακριβές αίτιο της πυρκαγιάς παραμένει υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων και ευρέως διακινούμενο οπτικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ταβάνι του υπογείου του κλαμπ, κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά ηχομόνωσης, τυλίχθηκε στις φλόγες από πυροτεχνήματα που ήταν προσαρμοσμένα σε μπουκάλια σαμπάνιας τα οποία μετέφεραν σερβιτόρες.

Η κοινότητα του Κραν Μοντανά παραμένει συγκλονισμένη. Επισκέπτες και κάτοικοι αφήνουν κεριά και λουλούδια στον δρόμο προς το κλαμπ, ενώ αρκετοί δηλώνουν πως στάθηκαν τυχεροί που δεν βρέθηκαν μέσα στο κέντρο τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, καθώς αποχώρησαν λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία, ενώ τα σώματα ορισμένων θυμάτων δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί από το σημείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Βαριές απώλειες σε αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν

Πακιστανικές αεροπορικές επιδρομές σε Νανραγκάρ και Πακτίκα του Αφγανιστάν προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με την αφγανική κυβέρνηση. Επίθεση ως αντίποινα σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Φουσκωτό σκάφος στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ταχύπλοο με ναρκωτικά στον Ειρηνικό

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση σε ταχύπλοο που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στον ανατολικό Ειρηνικό, σκοτώνοντας τρεις επιβαίνοντες. Συνολικά πάνω από 40 τέτοιες επιθέσεις έχουν προκαλέσει 147 νεκρούς από τον Σεπτέμβριο.
Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Ένοπλη επίθεση στη Γουαγιακίλ με 4 νεκρούς και 2 τραυματίες

Τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης ενόπλων σε πάρκο στη Γουαγιακίλ του Ισημερινού. Οι δράστες άνοιξαν πυρ πάνω από 50 φορές, σύμφωνα με μάρτυρες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
αστυνομία Πακιστάν όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν: 2 νεκροί και 17 τραυματίες έξω από αστυνομικό τμήμα

Τουλάχιστον δύο νεκροί, μεταξύ τους ένα παιδί, και 17 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης έξω από αστυνομικό τμήμα στη Χάιμπερ Παχτούνχβα του Πακιστάν. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μοτοσικλέτα.