ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Τα αυστριακά ταχυδρομεία προετοιμάζονται για εβδομάδες αιχμής

Ειδικοί σε θέματα εμπορίου από το Πανεπιστήμιο Johannes Kepler στο Λιντς προβλέπουν ότι παρά τον υψηλό πληθωρισμό, οι δαπάνες των Αυστριακών για δώρα θα αυξηθούν και πάλι φέτος, σύμφωνα με το Αυστριακό Ραδιόφωνο και Τηλεόραση.

Οι εβδομάδες που προηγούνται των Χριστουγέννων είναι οι πιο πολυάσχολες για τα Αυστριακά Ταχυδρομεία, με τον αριθμό των δεμάτων που αποστέλλονται να αυξάνεται απότομα. Μόνο τον Δεκέμβριο, αναμένεται να διεκπεραιωθούν πάνω από 3 εκατομμύρια δέματα, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικοί σε θέματα εμπορίου από το Πανεπιστήμιο Johannes Kepler στο Λιντς προβλέπουν ότι παρά τον υψηλό πληθωρισμό, οι δαπάνες των Αυστριακών για δώρα θα αυξηθούν και πάλι φέτος, σύμφωνα με το Αυστριακό Ραδιόφωνο και Τηλεόραση. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των αποστολών, καθώς οι ηλεκτρονικές αγορές αναμένεται να λάβουν τη μεγαλύτερη ώθηση από πρόσθετες αγορές, αν και οι Αυστριακοί βρίσκουν την πλειονότητα των δώρων σε παραδοσιακά καταστήματα.

Οι διαδικτυακές δαπάνες στην Αυστρία αναμένεται να αυξηθούν από 460 εκατομμύρια σε 480 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει περισσότερη δουλειά για τα ταχυδρομεία. Μια συνηθισμένη εργάσιμη ημέρα του έτους, τα ταχυδρομεία στη Βιέννη παραδίδουν σχεδόν 122.000 δέματα και τον Δεκέμβριο ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε 160.000. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, τα ταχυδρομεία άρχισαν να αναζητούν προσωπικό το καλοκαίρι. Τις επόμενες εβδομάδες θα δημιουργηθούν επιπλέον 200 θέσεις εργασίας και προσλαμβάνονται επίσης επιπλέον μεταφορείς με προσωρινές συμβάσεις. Σύμφωνα με τα ταχυδρομεία, η χριστουγεννιάτικη περίοδος ξεκινά γύρω στα μέσα Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε και πρέπει να διεκπεραιωθούν τα επιστρεφόμενα δέματα και να εξαργυρωθούν τα κουπόνια.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αντλίες βενζίνης πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Μείωση φόρου στη βενζίνη λόγω αυξήσεων από τον πόλεμο στο Ιράν

Η Αυστρία μειώνει για λίγο τον φόρο σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης κατά 5 λεπτά/λίτρο και θέτει όριο στο κέρδος των πρατηρίων, ώστε να αντιμετωπίσει την αύξηση τιμών λόγω πολέμου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Θεμέλια οικοδομής υπό κατασκευή
ΔΙΕΘΝΗ

Βιέννη: Τέσσερις νεκροί από πτώση σκαλωσιάς στην Αυστρία

Τέσσερις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός κατάρρευσης σκαλωσιάς σε εργοτάξιο στη Βιέννη. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ενώ το κτίριο όπου έγινε το δυστύχημα είναι παλαιό, του 19ου αιώνα.
Αυστριακή αστυνομικός
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε επίθεση με μαχαίρι

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το Σάββατο στη Λιντς της Άνω Αυστρίας, με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία. Ο ύποπτος συνελήφθη άμεσα, ενώ τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα σύμφωνα με την αστυνομία.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία και Αυστρία ξεκινούν επαναπατρισμό εγκλωβισμένων στη Μέση Ανατολή

Η Γερμανία και η Αυστρία ξεκινούν αύριο επαναπατρισμό παιδιών, ασθενών και εγκύων από τη Μέση Ανατολή. Η πρώτη πτήση θα αναχωρήσει από το Μουσκάτ του Ομάν, μεταφέροντας 170 άτομα, με επιπλέον πτήσεις να ακολουθούν σύντομα.