ΓΔ: 2674.94 1.24% Τζίρος: 180.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:17:38
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό

Τραγωδία σε ορυχείο κοβαλτίου στο Κονγκό με τουλάχιστον 32 νεκρούς

Τουλάχιστον 32 μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση γέφυρας σε ορυχείο κοβαλτίου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, παρότι είχε απαγορευτεί η πρόσβαση λόγω κινδύνου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον 32 μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε κατάρρευση γέφυρας σε ορυχείο κοβαλτίου στη νοτιοανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο ορυχείο Καλάντο, στο λατομείο Μουλόντο, το οποίο λειτουργεί επίσημα η εταιρεία Pajeclem, περίπου 42 χιλιόμετρα από το Κολουέζι, πρωτεύουσα της επαρχίας Λουάλαμπα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της επαρχίας, Ρόι Καούμπα Μαγιόντε, παρά την επίσημη απαγόρευση πρόσβασης λόγω έντονων βροχοπτώσεων και αυξημένου κινδύνου κατολισθήσεων, παράνομοι μεταλλωρύχοι εισήλθαν στον χώρο.

Η μαζική διέλευση προκάλεσε την κατάρρευση αυτοσχέδιας γέφυρας, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν μέχρι στιγμής 32 σοροί, ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας εξορύξεων ανέφερε στο Reuters ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να φτάνει τους 49.

Η κατάρρευση, σύμφωνα με την υπηρεσία, «προκλήθηκε από πανικό, που φέρεται να προκλήθηκε από πυροβολισμούς από στρατιωτικό προσωπικό που ασφαλίζει το χώρο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΔΙΕΘΝΗ

Καζακστάν: 12 νεκροί από κακοκαιρία σε ναυτική άσκηση στην Κασπία

Δώδεκα νεκροί και τρεις διασωθέντες είναι ο απολογισμός από ξαφνικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης στην Κασπία Θάλασσα. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων στρατιωτών.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί στην Ουκρανία από ρωσικά πλήγματα σε μαιευτήριο

Οκτώ νεκροί από επιθέσεις με drones και πυραύλους σε Κίεβο και βορειοανατολική Ουκρανία. Ανάμεσα στους στόχους ήταν μαιευτική κλινική και αγροτική επιχείρηση. Η Ρωσία εντείνει τις επιδρομές, ενώ η Ουκρανία έχει ελλείψεις αναχαίτισης.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί σε ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο και πλήγμα σε τάνκερ

Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από ρωσική επίθεση σε αγρόκτημα στην περιφέρεια Χαρκόβου, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δεξαμενόπλοιο με καύσιμα για λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Τουλάχιστον 2 νεκροί

Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι τραυματίες, τέσσερις σοβαρά, από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα τη νύχτα στο Κίεβο. Ακούστηκαν δεκάδες εκρήξεις, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να καταφύγουν σε καταφύγια λόγω επίθεσης.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικός βομβαρδισμός με πέντε νεκρούς στη Ντονέτσκ, Ουκρανία

Πέντε νεκροί και έξι τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στην Ολεξάντριβκα, Ντονέτσκ. Επτά άτομα, μεταξύ τους δύο παιδιά, παραμένουν εγκλωβισμένα στα ερείπια. Οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν τέσσερις βόμβες, σύμφωνα με τον τοπικό διοικητή.
Καταστροφή τυφώνα Ιαπωνία
ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα νεκροί από τον τυφώνα Ντουτζουάν στην Ιαπωνία

Στους 9 έφτασαν οι νεκροί από τον τυφώνα Ντουτζουάν στην περιοχή του Τόκιο, με σωστικά συνεργεία να αναζητούν 4 αγνοούμενους σε Τσίμπα και Κανάγκαουα, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ. Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.