ΓΔ: 2542.18 0.83% Τζίρος: 168.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:08:39
Μαχητές της Χαμάς Γάζα
Φωτο: Ένοπλοι άνδρες της Χαμάς. Credit: Shutterstock

Χαμάς: Οι μαχητές μας στη Ράφα δεν θα παραδοθούν

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ της Χαμάς διαμηνύουν πως δεν θα παραδοθούν στη Ράφα. Απορρίπτουν πρόταση για παράδοση όπλων και ασφαλές πέρασμα.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της που βρίσκονται στη Ράφα, περιοχή της Λωρίδας της Γάζας υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, δεν σκοπεύουν να παραδοθούν στις ισραηλινές δυνάμεις.

Παράλληλα, κάλεσαν τους διαμεσολαβητές των διαπραγματεύσεων να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για εξεύρεση λύσης, καθώς η συνεχιζόμενη κρίση απειλεί την εκεχειρία που διαρκεί ήδη έναν μήνα.

Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων αναφέρουν ότι προτάθηκε στους μαχητές να παραδώσουν τα όπλα τους, με αντάλλαγμα το ασφαλές πέρασμα σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Η πρόταση, που μεταφέρθηκε από Αιγύπτιους διαμεσολαβητές, στόχευε στην άρση του αδιεξόδου και περιλάμβανε την παράδοση των όπλων στην Αίγυπτο, καθώς και την παροχή πληροφοριών για τη θέση των τούνελ, ώστε να καταστραφούν.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, η ευθύνη για την εμπλοκή αποδίδεται στο Ισραήλ, ενώ τονίζεται ότι οι μαχητές τους αμύνονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

άνοδος τιμών πετρελαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στις τιμές πετρελαίου λόγω νέας έντασης στη Μέση Ανατολή

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται ξανά λόγω της επανέναρξης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Το Brent άγγιξε τα 88,56 δολ./βαρέλι (+5,32%) και το WTI τα 83,23 δολ./βαρέλι (+5,02%), ενισχύοντας ανησυχίες για τον εφοδιασμό.
Ιρανικοί πύραυλοι στρατός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιορδανία: Ο στρατός κατέρριψε πέντε πυραύλους που ήρθαν από το Ιράν

Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε την κατάρριψη πέντε ιρανικών πυραύλων που είχαν στόχο την Ιορδανία, καθώς εντάθηκαν οι συγκρούσεις με τις ΗΠΑ. Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσαν επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Πάνω από 20 νεκροί από αμερικανοσαουδαρικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 20 μέλη των ιρακινών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας κατά βάσεών τους σε επτά ιρακινές επαρχίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: 10 νεκροί σε αμερικανοσαουδαρβικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον δέκα μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων φιλικών στο Ιράν, που πλέον ανήκουν στον ιρακινό στρατό, σκοτώθηκαν σε νυχτερινούς βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας, με επίκεντρο τη Νινευή, σύμφωνα με πηγές του AFP.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πλήγματα στη Μέση Ανατολή ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου

Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε πως αναχαίτισε ιρανικούς πυραύλους και, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, βομβάρδισαν φιλοϊρανικές ομάδες στο Ιράκ, προκαλώντας νέα άνοδο τιμών στο πετρέλαιο. Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 3% στις τιμές πετρελαίου μετά τις ιρανικές επιθέσεις σε ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο άνω του 3% νωρίς το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά την αναχαίτιση πυραύλων από τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, με το WTI στα 82,17$ και το Brent στα 86,94$ ανά βαρέλι.