ΓΔ: 2527.84 -2.32% Τζίρος: 128.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:22:40
Πλήθος σε διαδήλωση
Μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένο σε διαδήλωση στους δρόμους του Μάλι.

Τανζανία: Πάνω από 250 κατηγορούμενοι για «προδοσία» λόγω διαδηλώσεων

Πάνω από 200 άτομα στην Τανζανία κατηγορούνται για προδοσία λόγω διαδηλώσεων μετά τις εκλογές, με τις αρχές να προχωρούν σε μαζικές συλλήψεις.

Περισσότερα από 200 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προδοσία στην Τανζανία, μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις που ακολούθησαν τις εκλογές. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις και απαγγελίες κατηγοριών, καθώς οι κινητοποιήσεις καταστάλθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Την Παρασκευή, εκατοντάδες πολίτες οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου στη Νταρ ες Σαλάμ. Πάνω από 250 άτομα διώκονται για προδοσία και «συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη προδοσίας», σύμφωνα με τον δικηγόρο Πίτερ Κιμπατάλα. Δικαστικές πηγές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 240 σχετικές διώξεις.

Οι κατηγορίες σχετίζονται κυρίως με απόπειρες παρεμπόδισης των εκλογών της 29ης Οκτωβρίου, με στόχο «να εκφοβίσουν την εκτελεστική εξουσία» ενόψει των εκλογών του 2025. Το κόμμα της αντιπολίτευσης CHADEMA ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Αμάνι Γκολούγκουα από την αστυνομία στην Αρούσα.

Η σύλληψη αυτή αφήνει μόνο τρεις από τους έξι κορυφαίους ηγέτες του κόμματος ελεύθερους, όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση μέσω X. Η αστυνομία έχει ζητήσει την

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Μακρόν απαγορεύει διαδηλώσεις τις επόμενες μέρες για αποκατάσταση ηρεμίας

Ο Μακρόν ανακοίνωσε απαγόρευση ορισμένων διαδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες, επικαλούμενος την ανάγκη προστασίας δημόσιων χώρων και επιχειρήσεων. Εξαιρούνται όσες οργανώνονται από συνδικάτα με την έγκριση τοπικών αρχών.
Ενέργεια και τρόφιμα κόστος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία συνιστούν αποφυγή ταξιδιών σε ευρωπαϊκές χώρες με διαδηλώσεις

Η Ταϊλάνδη συνέστησε στους πολίτες της να αποφύγουν μη απαραίτητα ταξίδια στην Ευρώπη λόγω διαδηλώσεων, ενώ και η Μαλαισία προειδοποίησε για ταξίδια στη Γαλλία. Προειδοποιήσεις εξέφρασε και ο ΥΠΕΞ Ταϊλάνδης για Ιταλία και Γαλλία λόγω ταραχών.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Έως 13 χρόνια φυλάκιση κινδυνεύουν διαδηλωτές στην Κούβα

Η εισαγγελία της Κούβας ζήτησε ποινές φυλάκισης έως 13 χρόνια για 18 διαδηλωτές, ανάμεσά τους έξι ανήλικοι, μετά από επίθεση σε γραφεία του κομμουνιστικού κόμματος λόγω διακοπών ρεύματος και έλλειψης τροφίμων στη Μορόν.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μαζική αστυνομική παρουσία στις διαδηλώσεις του Σαββάτου

Μαζική θα είναι η ανάπτυξη της αστυνομίας στις νέες διαδηλώσεις του Σαββάτου, δήλωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το δόγμα παρέμβασης θα αναθεωρηθεί για αποτελεσματικότερη ανταπόκριση και μεγαλύτερη ευελιξία.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Υβριδικός πόλεμος πίσω από τη βία, λέει ο υπουργός Άμυνας

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Κροζέτο συνδέει τα πρόσφατα επεισόδια σε Μιλάνο, Τορίνο και Μπολόνια με τον «υβριδικό πόλεμο» μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που όπως λέει επηρεάζει τις αξίες και τη συμπεριφορά των νέων σε αντίθεση με τη δημοκρατία.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: 500 στρατιώτες στέλνει ο Κροζέτο στο Μιλάνο για ασφάλεια

Η Ιταλία στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για ενίσχυση της ασφάλειας μετά τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου. Ενισχύεται η επιχείρηση «Ασφαλείς δρόμοι», ενώ ο πρόεδρος Ματαρέλα στηρίζει τους τραυματισμένους αστυνομικούς.