ΓΔ: 2661.29 -0.04% Τζίρος: 492.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:55:38
Ενεργειακό σεμινάριο Ευρώπη
Στιγμιότυπο από συνέδριο για την ενέργεια με Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ελλάδα-ΗΠΑ: Υπογραφή Διακήρυξης για Ενέργεια και Οικονομική Ασφάλεια

Στο Ζάππειο υπογράφηκε διακήρυξη μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ για ενίσχυση συνεργασίας σε οικονομία, ενέργεια και τεχνολογία. Υπογράφοντες Θεοχάρης, Helberg και Guilfoyle. Τονίστηκε το κοινό όραμα καινοτομίας και εμπιστοσύνης.

Στο Ζάππειο Μέγαρο υπογράφηκε σήμερα η Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενισχύοντας τη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της τεχνολογίας.

Τη Διακήρυξη υπέγραψαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον των ΗΠΑ, Jacob Helberg, καθώς και η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle.

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι η Διακήρυξη επιβεβαιώνει το κοινό όραμα Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών για ένα μέλλον που βασίζεται στην ευημερία, την καινοτομία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Η συμφωνία δίνει έμφαση στην ενίσχυση ή δημιουργία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού, στην προώθηση υπεύθυνης τεχνολογικής ανάπτυξης, καθώς και στη συνεργασία σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, τα κρίσιμα ορυκτά, οι ψηφιακές υποδομές και η τεχνητή νοημοσύνη.

Η Ελλάδα, ως αξιόπιστος σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενδυναμώνει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός μετατροπής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όφελος για καταναλωτές από τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, δείχνει μελέτη

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου αναμένεται να εξασφαλίσει ετήσιο όφελος έως 138 εκατ. ευρώ κυρίως για τους Κύπριους καταναλωτές ρεύματος, με τα οφέλη για τους Έλληνες να παραμένουν περιορισμένα, σύμφωνα με μελέτες.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη βελτίωση της αγοράς ενέργειας συζητείται σύντομα στη Βουλή, εστιάζοντας στη διαφάνεια, την προστασία καταναλωτών, τη μείωση χρεώσεων και την ενίσχυση ΑΠΕ, με διαφωνίες ΠΑΣΟΚ σε βασικές διατάξεις.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Διασφαλισμένη η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ο Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε κεκλεισμένων των θυρών στη Βουλή ότι το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα υλοποιηθεί κανονικά, τονίζοντας πως η άδεια έχει εκδοθεί και κάθε απόπειρα παρεμπόδισης θα απαντηθεί ανάλογα.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Παπασταύρου: Απαραίτητη η θέρμανση για επιτυχία της πράσινης μετάβασης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη με εγκεκριμένο πρόγραμμα χρήσης της ρήτρας διαφυγής για την ενέργεια. Ο Στ. Παπασταύρου προειδοποιεί για κοινωνικούς κινδύνους χωρίς ευρωπαϊκή αντίδραση και ζητά ρεαλισμό στην πράσινη μετάβαση.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Προχωρά χωρίς υποχωρήσεις η διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η κυβέρνηση προχωρά στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου χωρίς άδεια από την Τουρκία, τόνισε ο Π. Μαρινάκης. Διαχωρισμός Καραμανλή-Σαμαρά και προαναγγελία νέων μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά απέναντι στην ενεργειακή κρίση.