ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άνδρες του στρατού σε πλοίο
Στρατιωτικοί συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εντός πολεμικού πλοίου.

Ελεύθερα όλα τα μέλη του πληρώματος του Hellas Aphrodite

Όλα τα μέλη του πληρώματος του Hellas Aphrodite, ανάμεσά τους και πέντε Έλληνες, απελευθερώθηκαν υγιή έπειτα από επέμβαση ισπανικών Ειδικών Δυνάμεων στα ανοικτά της Σομαλίας. Οι πειρατές εγκατέλειψαν το πλοίο, που προστατεύεται πλέον από την ESPS Victoria.

Όλα τα μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Hellas Aphrodite απελευθερώθηκαν με επιτυχία, έπειτα από επιχείρηση των ισπανικών Ειδικών Δυνάμεων Ναυτικού (SOF) που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 7ης Νοεμβρίου στα ανοικτά της Σομαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης "EUNAVFOR Atalanta" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πολεμικό πλοίο ESPS Victoria προσέγγισε το δεξαμενόπλοιο στις 13:00 UTC και ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών επιβιβάστηκε σε αυτό. Η επιχείρηση οδήγησε στην ασφαλή απελευθέρωση και των 24 ναυτικών, οι οποίοι βρίσκονταν προστατευμένοι στο δωμάτιο ασφαλείας (citadel) από τη στιγμή της επίθεσης.

Όπως επιβεβαιώνεται, όλα τα μέλη του πληρώματος - μεταξύ αυτών και πέντε Έλληνες - είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι πειρατές έχουν εγκαταλείψει το πλοίο. Το ESPS Victoria παραμένει δίπλα στο δεξαμενόπλοιο για να διασφαλίσει την ασφάλεια και να παρέχει τεχνική υποστήριξη, μέχρι το Hellas Aphrodite να συνεχίσει την πορεία του με ίδια μέσα.

Το πλοίο ανήκει στην ελληνική εταιρεία Latsco Marine Management και φέρει σημαία Μάλτας. Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Sikka της Ινδίας με προορισμό το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, μεταφέροντας φορτίο βενζίνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι μήνες σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή: 20 νεκροί, 68 συμβάντα στο Ορμούζ

Το στενό του Ορμούζ παραμένει εστία έντασης στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν, με 68 ναυτικά περιστατικά σε έξι μήνες σύμφωνα με τον ΔΝΟ. Τουλάχιστον 20 νεκροί, 35 τραυματίες και ένας αγνοούμενος καταγράφονται στην περιοχή.
Φουσκωτό σκάφος στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από αμερικανικό πλήγμα σε ταχύπλοο με ύποπτα ναρκωτικά

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο άνδρες με βομβαρδισμό σε ταχύπλοο που, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε ναρκωτικά στον ανατολικό Ειρηνικό, χαρακτηρίζοντάς τους «ναρκοτρομοκράτες».
Υδροπλάνο και πλοίο στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ» απέπλευσε από Σκιάθο με προορισμό το Μαντούδι

Άρθηκε η απαγόρευση απόπλου στο «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ» μετά τη σύγκρουσή του με θαλάσσιο ταξί στο λιμάνι Σκιάθου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ρύπανση. Η απαγόρευση ίσχυε αρχικά και για τα δύο σκάφη.
Σημαία Τυνησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: 19 σοροί μεταναστών σε νοσοκομείο μετά από ναυάγιο

Στο νοσοκομείο της Μπεν Γκερντάν μεταφέρθηκαν 19 σοροί μεταναστών μετά από ναυάγιο, όπου επέβαιναν επτά άτομα ίδιας οικογένειας. Το γεγονός προκάλεσε διαδηλώσεις, επεισόδια και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.