ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Τραμπ: «Δεν ήρθα στη Νότια Κορέα για να δω τον Καναδά!»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, o Τραμπ δήλωσε: «Δεν ήρθα στη Νότια Κορέα για να δω τον Καναδά!», σχολιάζοντας τις εμπορικές εντάσεις με τον Καναδά, ενόψει δείπνου ηγετών όπου θα παραστεί και ο Καναδός πρωθυπουργός.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε την εμπορική διαμάχη με τον Καναδά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «δεν ήρθα στη Νότια Κορέα για να δω τον Καναδά!».

Ο Τραμπ πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νότια Κορέα, όπου έχει προγραμματίσει συνομιλίες με εκπροσώπους διαφόρων χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συμμετάσχει σε δείπνο ηγετών, στο οποίο μεταξύ των προσκεκλημένων βρίσκεται και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι και Τραμπ εντείνουν τις εμπορικές συζητήσεις Καναδά-ΗΠΑ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και συμφώνησαν να ενταθούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για επιβολή επιπλέον δασμών σε καναδικά προϊόντα.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς ζητά 16ετή ανανέωση της συμφωνίας USMCA με ΗΠΑ-Μεξικό

Ο Καναδάς ζήτησε επίσημα από ΗΠΑ και Μεξικό την ανανέωση της συμφωνίας USMCA για άλλα 16 χρόνια, παρά τις αμφιβολίες του Τραμπ. Η συμφωνία είναι κρίσιμη καθώς οι ΗΠΑ απορροφούν το 75-80% των εξαγωγών Καναδά και Μεξικού.
Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερουσιαστές των Δημοκρατικών ζητούν μπλόκο στα κινεζικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Τρεις Δημοκρατικοί γερουσιαστές ζητούν από τον Τραμπ να μπλοκάρει κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες και εισαγωγές οχημάτων, επικαλούμενοι κινδύνους για την οικονομία και την εθνική ασφάλεια.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Επαφές με Τραμπ και Κάρνεϊ για το Στενό του Χορμούζ

Ο Κιρ Στάρμερ συνομίλησε με Τραμπ για το Στενό του Χορμούζ και τον τερματισμό της αναστάτωσης στη ναυτιλία, ενώ με τον Κάρνεϊ συζήτησαν τις επιπτώσεις. Θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή τη Δευτέρα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

O Τραμπ δεν θα παρευρεθεί στον αυριανό τελικό χόκεϊ επί πάγου στο Μιλάνο

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τελικά να μην πάει στο Μιλάνο για τον τελικό του ανδρικού χόκεϊ, λόγω εξελίξεων στα εμπορικά θέματα. Αν αλλάξει γνώμη, στο Μιλάνο όλα είναι έτοιμα για τη σύντομη παραμονή του.