ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόεδρος
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια δηλώσεων ως Πρόεδρος της Ουκρανίας, με φόντο εθνικά σύμβολα.

Σχέδιο εκεχειρίας στο τραπέζι Ουκρανών και Ευρωπαίων αξιωμα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε συνάντηση Ουκρανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων για εκεχειρία στα τέλη της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ Ουκρανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων, με αντικείμενο τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου εκεχειρίας.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο Ζελένσκι τόνισε πως "Δεν πρόκειται για ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου. Πρώτα απ΄όλα απαιτείται μια εκεχειρία". Όπως διευκρίνισε, το συγκεκριμένο σχέδιο έχει στόχο την έναρξη της διπλωματικής διαδικασίας, με τους συμβούλους των δύο πλευρών να αναμένεται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα την Παρασκευή ή το Σάββατο, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε ότι το Κίεβο παραμένει έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες σε οποιαδήποτε χώρα, εκτός της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι συνομιλίες μπορούν να οδηγήσουν στον τερματισμό της σύγκρουσης.

Τέλος, υπογράμμισε πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στο πεδίο της μάχης, ούτε να παραχωρήσουν εδάφη στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ στοχεύει σε πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Στη Σύνοδο Κορυφής, η ΕΕ εξέφρασε την πρόθεση να είναι έτοιμη για μελλοντικό διάλογο με τη Ρωσία όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, με στόχο μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία, όπως ζήτησε και ο Πρόεδρος Ζελένσκι.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδός πρωθυπουργός: Καθοριστική η πίεση ΗΠΑ για ειρήνη στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ρομπ Γέτεν, δήλωσε ότι η πίεση των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι κρίσιμη για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για συνομιλίες που θα φέρουν δίκαιη λύση.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Δηλώσεις Κόστα, Φον ντερ Λάιεν και Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Αντόνιο Κόστα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε από τη Σύνοδο Κορυφής ότι τα 27 κράτη της ΕΕ είναι ενωμένα υπέρ της Ουκρανίας και ότι η Ευρώπη ηγείται νέας δυναμικής για δίκαιη και διαρκή ειρήνη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ιστορικής έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντιμίρ Ζελένσκι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ζελένσκι στις Βρυξέλλες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες. Επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας και τόνισε την ανάγκη να μην επεκταθούν οι συγκρούσεις, αναφερόμενος στο drone στη Λευκάδα.
Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ουκρανία, Μέση Ανατολή και προϋπολογισμός στην ατζέντα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει σήμερα τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, την οικονομία και την ένταξη Ουκρανίας-Μολδαβίας, με συμμετοχή του Ζελένσκι. Κυρώσεις κατά Ρωσίας συνεχίζονται.