ΓΔ: 2318.73 2.07% Τζίρος: 196.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:12
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι παρών στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι θα παραστεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, όπου θα συζητηθούν θέματα άμυνας. Ακολούθως, θα μεταβεί στο Λονδίνο για συνάντηση των συμμάχων της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόκειται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να παραστεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την άμυνα της Ευρώπης και της Ουκρανίας. Μετά τη συμμετοχή του στις εργασίες του Συμβουλίου, ο κ. Ζελένσκι θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της «Συμμαχίας των προθύμων», με τη συμμετοχή των συμμάχων του Κιέβου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταστροφή στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι και Γερμανός ΥΠΕΞ καταδικάζουν τη νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο

Η Τζόρτζια Μελόνι καταδίκασε έντονα τη νυχτερινή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία με βαλλιστικό πύραυλο, επισημαίνοντας την αυξανόμενη βία και την κλιμάκωση των επιθέσεων. Καταδικαστικές δηλώσεις και από τον Γερμανό ΥΠΕΞ.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Kαταγγέλλει «πυρηνικό ακροβατισμό» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλας καταδίκασε τις νέες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για "απερίσκεπτο πυρηνικό ακροβατισμό" με τη χρήση πυραύλων που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Άδικο να μην ενταχθεί η Ουκρανία στην ΕΕ

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε την πρόταση της Γερμανίας για «συνδεδεμένο μέλος» της Ουκρανίας στην ΕΕ άδικη, καθώς αφαιρεί τη φωνή του Κιέβου. Τόνισε ότι η αποχώρηση Όρμπαν ανοίγει δρόμο για πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία επεκτείνει κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία όπως η ΕΕ

Η Ελβετία διευρύνει τις κυρώσεις της κατά Ρωσίας και Λευκορωσίας, υιοθετώντας μέτρα της ΕΕ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Από 22 Μαΐου, 115 επιπλέον πρόσωπα θα υπόκεινται σε δεσμεύσεις και απαγόρευση εισόδου στη χώρα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Οι συνομιλίες για την Ουκρανία υπό ΗΠΑ φτάνουν σε αδιέξοδο

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Άντριι Σιμπίχα, δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας υπό τις ΗΠΑ εξαντλούνται και η ευρωπαϊκή συμμετοχή μπορεί να δώσει νέα ώθηση, ενώ η Ουκρανία ζητά και συνάντηση ηγετών.