ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
Φώτο: Shutterstock

Ιταλία: Αυξημένη προστασία στον δημοσιογράφο Ρανούτσι μετά τις εκρήξεις

Ενισχύθηκε η αστυνομική προστασία στον δημοσιογράφο της Rai, Σιγκφρίντο Ρανούτσι, μετά από έκρηξη βόμβας στο σπίτι του που κατέστρεψε δύο αυτοκίνητα. Την υπόθεση ερευνά η Εισαγγελία κατά της Τρομοκρατίας.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την ενίσχυση της αστυνομικής προστασίας για τον δημοσιογράφο της Rai, Σιγκφρίντο Ρανούτσι, μετά από πρόσφατο περιστατικό βίας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη μπροστά στην οικία του Ρανούτσι, καταστρέφοντας τόσο το δικό του αυτοκίνητο όσο και το όχημα της κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός περιείχε περίπου ένα κιλό εκρηκτικά.

Ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί στο παρελθόν απειλές που σχετίζονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα και τις αποκαλύψεις της εκπομπής του. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η ειδική Εισαγγελία κατά της Τρομοκρατίας.

Την αλληλεγγύη τους προς τον Ρανούτσι εξέφρασαν μεταξύ άλλων η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν και ο πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε.

"Έχω δεχτεί ατελείωτη σειρά απειλών και ενημέρωσα αναλυτικά τους καραμπινιέρους. Πρέπει να πω, πάντως, οτι οι αρμόδιοι κρατικοί θεσμοί ήταν πάντα στο πλευρό μου. Το χθεσινό περιστατικό σηματοδότησε σαφώς ένα ποιοτικό άλμα, διότι συνέβη μπροστά στην πόρτα του σπιτιού μου, όπου πέρυσι είχαμε βρει δυο σφαίρες", δήλωσε ο δημοσιογράφος της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

28.000 ευαίσθητοι στόχοι στην Ιταλία – Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

Η Ιταλία σε ύψιστη επιφυλακή για αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Ενισχύονται μέτρα προστασίας σε 28.000 στόχους, πρεσβείες, αμερικανικές βάσεις και χώρους συνδεδεμένους με εμπλεκόμενες χώρες.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Λέων ΙΔ': Όχι άμυνα ο εξοπλισμός που αυξάνει εντάσεις

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ', μιλώντας σε φοιτητές στη Ρώμη, προειδοποίησε ότι η αύξηση στρατιωτικών δαπανών εντείνει τις εντάσεις και πλήττει παιδεία και υγεία. Τόνισε την ανάγκη ελέγχου της τεχνητής νοημοσύνης στη στρατιωτική χρήση.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο ναρκαλιευτικά κοντά στα Στενά του Χορμούζ για αυξημένη ασφάλεια

Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την αποστολή δύο ναρκαλιευτικών κοντά στα Στενά του Χορμούζ, ξεκινώντας από την ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο διεθνών αποστολών, λόγω της αυξανόμενης απειλής ναρκών.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: 41 συλλήψεις για σχέσεις με Φρουρούς της Επανάστασης

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη 41 ατόμων με φερόμενους δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας και αντιμετώπισης πιθανών απειλών.
Το Λάργκο Σόφιας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια αποφασισμένη κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων, λέει το ΥΠΕΣ

Η Βουλγαρία δείχνει αποφασιστικότητα κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων. Εντόπισε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων, ενώ στην επιχείρηση Pangea XVIII έγιναν 270 συλλήψεις και κατασχέθηκαν εκατομμύρια παράνομα φάρμακα.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μανάμα αφαιρεί την υπηκοότητα 69 ατόμων για στήριξη στις επιθέσεις Ιράν

Το Μπαχρέιν αφαίρεσε την υπηκοότητα 69 ατόμων επειδή, σύμφωνα με τις αρχές, υποστήριξαν τις εχθρικές ενέργειες του Ιράν ή συνεργάστηκαν με ξένα συμφέροντα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.