ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:03
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
Κατεστραμμένη πολυκατοικία στην Ουκρανία από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Χάρκοβο: Ρωσικός βομβαρδισμός προκάλεσε διακοπές ρεύματος

Ρωσικός βομβαρδισμός προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε τρεις συνοικίες του Χαρκόβου, με ζημιές σε κέντρο υγείας, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Συνεχείς οι επιθέσεις από την έναρξη της εισβολής, λόγω της εγγύτητας στα σύνορα.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε τρεις συνοικίες του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, ύστερα από ρωσικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ίχορ Τέρεχοφ.

Ο δήμαρχος ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν κατευθυνόμενες βόμβες για να πλήξουν την πόλη. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο και για ζημιές σε ένα κέντρο υγείας.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Χάρκοβο βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο επιθέσεων, καθώς απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία: 2 νεκροί και 7 τραυματίες

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες καταγράφηκαν στη Σούμι μετά από ρωσικές επιθέσεις με βόμβες, drones και πυραύλους, σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία. Στο Χάρκοβο πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.
Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ στοχεύει σε πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Στη Σύνοδο Κορυφής, η ΕΕ εξέφρασε την πρόθεση να είναι έτοιμη για μελλοντικό διάλογο με τη Ρωσία όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, με στόχο μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία, όπως ζήτησε και ο Πρόεδρος Ζελένσκι.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδός πρωθυπουργός: Καθοριστική η πίεση ΗΠΑ για ειρήνη στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ρομπ Γέτεν, δήλωσε ότι η πίεση των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι κρίσιμη για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για συνομιλίες που θα φέρουν δίκαιη λύση.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Δηλώσεις Κόστα, Φον ντερ Λάιεν και Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Αντόνιο Κόστα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε από τη Σύνοδο Κορυφής ότι τα 27 κράτη της ΕΕ είναι ενωμένα υπέρ της Ουκρανίας και ότι η Ευρώπη ηγείται νέας δυναμικής για δίκαιη και διαρκή ειρήνη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ιστορικής έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Σύμμαχοι προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια $1 δισ. στην Ουκρανία

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της ομάδας Ραμστάιν, ανακοίνωσαν συνεισφορές 1 δισ. δολαρίων στο πρόγραμμα PURL του ΝΑΤΟ, με τον Υπ. Άμυνας Φιόντοροφ να δηλώνει ότι η συνολική στήριξη μπορεί να ξεπεράσει τα 4 δισ. δολάρια.