ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Εκλογές στην Ιταλία
Εκλογικό ψηφοδέλτιο σε κάλπη με φόντο τη σημαία της Ιταλίας.

Ιταλία: Νίκησε ξανά ο απερχόμενος περιφερειάρχης στην Τοσκάνη

Ο κεντροαριστερός Εουτζένιο Τζάνι επανεκλέγεται περιφερειάρχης Τοσκάνης με 54,6%, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Ο κεντροδεξιός Αλεσάντρο Τομάζι συγκεντρώνει 40,6% και η αριστερή Αντονέλα Μπούντου 5%.

Ο απερχόμενος κεντροαριστερός περιφερειάρχης, Εουτζένιο Τζάνι, αναδείχθηκε νικητής στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τοσκάνη, με πρωτεύουσα τη Φλωρεντία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα, ο Τζάνι συγκεντρώνει ποσοστό 54,6%, ενώ ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Αλεσάντρο Τομάζι, ακολουθεί με 40,6%.

Η ανεξάρτητη υποψήφια της αριστεράς, Αντονέλα Μπούντου, λαμβάνει 5% των ψήφων, σύμφωνα με τις προβολές.

Ο Εουτζένιο Τζάνι έλαβε στήριξη, εκτός από την κεντροαριστερά, και από το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το κεντρώο κόμμα Ιταλία των Αξιών, καθώς και την Ιταλική Αριστερά με τους Οικολόγους.

Η Τοσκάνη παραμένει ιστορικό προπύργιο της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων δεν ξεπέρασε το 47%, σημειώνοντας πτώση κατά 15 μονάδες σε σύγκριση με τις περιφερειακές εκλογές του 2020.

Τον Νοέμβριο αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές και σε άλλες ιταλικές περιφέρειες με πρωτεύουσες τη Βενετία, το Μπάρι και τη Νάπολη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει ξανά την Ιταλία

Ο καύσωνας παραμένει στην Ιταλία για άλλη μία εβδομάδα, με θερμοκρασίες έως και 40°C και νύχτες που δεν πέφτουν κάτω από 25°C. Ενίσχυση μέτρων προστασίας από Πέμπτη, λόγω αυξημένων κινδύνων για ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία-Δανία: Ζητούν κέντρα επαναπατρισμού εκτός ΕΕ για μετανάστες

Οι πρωθυπουργοί Ιταλίας και Δανίας, Μελόνι και Φρεντέρικσεν, σε κοινή τους δήλωση τάσσονται κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και την ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Έλεγχοι σε 200 αφίξεις ταξιδιωτών από Ιταλία από τις αρχές

Η Ισπανία ξεκίνησε ελέγχους σε ταξιδιώτες από Ιταλία σε έξι αεροδρόμια λόγω διαφωνίας για τη μετανάστευση. Συνολικά ελέγχθηκαν 199 άτομα, ενώ τα μέτρα θα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου μετά και σχετική απόφαση της Ιταλίας.
Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδρίτη: Προσωρινός έλεγχος συνόρων για ταξιδιώτες από Ιταλία

Η Ισπανία επαναφέρει προσωρινά ελέγχους διαβατηρίων σε αεροδρόμια και λιμάνια για ταξιδιώτες από Ιταλία, αντιδρώντας στα μέτρα της Ρώμης λόγω αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Τα μέτρα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απορρίπτει εξωτερικές παρεμβάσεις

Η Ιταλία απέρριψε το ισπανικό αίτημα για άρση της προσωρινής αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν, τονίζοντας πως αποφάσεις που αφορούν εθνική ασφάλεια και σύνορα δεν υπαγορεύονται απ' έξω και παραμένει στάση έως τουλάχιστον τις 15 Αυγούστου.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία κάλεσε την Ιταλία να επαναφέρει τη Σένγκεν έως 9 Αυγούστου

Η Ισπανία ζήτησε από την Ιταλία να επαναφέρει άμεσα τη Συμφωνία Σένγκεν, αλλιώς θα λάβει αντίμετρα για την προστασία των πολιτών της, τονίζοντας ότι η Ιταλία έχει τις περισσότερες παράτυπες εισόδους τα τελευταία χρόνια.