ΓΔ: 2057.2 -0.22% Τζίρος: 75.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:42:57
Ντονατέλα Βερσάτσε
Φώτο: Η Ιταλίδα σχεδιάστρια, Ντονατέλα Βερσάτσε, Credits: Shutterstock

Η Ντονατέλα Βερσάτσε νέα πρόεδρος στα Βραβεία Μόδας Λατινικής Αμερικής

Η Ντονατέλα Βερσάτσε ανέλαβε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στα Λατινο-Αμερικανικά Βραβεία Μόδας, τα οποία τιμούν πρωτοπόρους στο χώρο της μόδας και θα γίνουν 6-9 Νοεμβρίου στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η Ντονατέλα Βερσάτσε αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου στην κριτική επιτροπή των Λατινο-Αμερικανικών Βραβείων Μόδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η καταξιωμένη Ιταλίδα σχεδιάστρια συνεργάζεται με τις Κοστάντζα Καβάλι Έτρο και Σίλβια Αργκουέγιο, οι οποίες έχουν θεσμοθετήσει τα συγκεκριμένα βραβεία με στόχο την ανάδειξη και στήριξη δημιουργικών προσωπικοτήτων από τη Λατινική Αμερική και την παγκόσμια διασπορά της.

Η δεύτερη τελετή απονομής των Λατινο-Αμερικανικών Βραβείων Μόδας θα πραγματοποιηθεί στη Δομινικανή Δημοκρατία, από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου.

Με έμφαση στην ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη, τα βραβεία απονέμονται σε 14 κατηγορίες, ενισχύοντας διαφορετικές φωνές και εξασφαλίζοντας ισότιμη προσβασιμότητα για όλους τους συμμετέχοντες στη διεθνή σκηνή της μόδας.

Η Ντονατέλα Βερσάτσε δήλωσε: «Πάντα υποστήριζα την επόμενη γενιά ταλαντούχων σχεδιαστών. Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να υποστηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε την παγκόσμια δημιουργική μας κοινότητα και είναι τιμή μου που είμαι πρόεδρος των Βραβείων Μόδας Λατινικής Αμερικής».

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου, όπως η Νίνα Γκαρσία (αρχισυντάκτρια του Elle στις ΗΠΑ), η Άνα Ντελο Ρούσο (Ιταλίδα δημοσιογράφος και συντάκτρια μόδας), η Κάρμεν Μπουσκέτς (επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος), ο Ιμράν Αμέντ (ιδρυτής και CEO του Business of Fashion), ο Στίβεν Κολμπ (πρόεδρος και CEO του Αμερικανικού Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας - CFDA), ο Κάρλο Καπάζα (πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηρίου Μόδας της Ιταλίας), ο Κιν Έτρο (πρώην διευθυντής δημιουργικού του Etro), η Σάρα Σοτσάνι Μάινο (διευθύντρια δημιουργικού του Ιδρύματος Σοτσάνι), η Βίβιαν Σοτοκόρνο (διευθύντρια μόδας του Vogue Brazil), η Γκαμπριέλα Χιρστ (σχεδιάστρια μόδας), η Ζέλικα Γκαρσία (ιδρύτρια και διευθύντρια της Zsonamaco), η Κάρλα Μαρτίνεζ ντε Σάλας (επικεφαλής συντακτικού περιεχομένου στο Vogue Mexico και Latin America), η Αλέσια Γκλαβιάνο (επικεφαλής παγκόσμιας φωτογραφίας του Vogue), ο Όσκαρ Μετζαβάτ (ιδρυτής και διευθυντής του Osklen και πρέσβης καλής θέλησης της UNESCO για τη βιωσιμότητα) και ο Κάρλος Ναζάριο (διευθυντής στυλ στο Harper's Bazaar).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρούχα σε κατάστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Πολ Κοστέλο, σχεδιαστής της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο Ιρλανδο-Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Πολ Κοστέλο, που έντυνε για χρόνια την πριγκίπισσα Νταϊάνα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών στο Λονδίνο, παρουσία της οικογένειάς του, έπειτα από σύντομη ασθένεια.
Λούτρινη κούκλα Labubu
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα διάσημα κουκλάκια Labubu έρχονται σύντομα στη μεγάλη οθόνη

Τα δημοφιλή κουκλάκια Labubu πρόκειται να γίνουν ταινία, όπως αναφέρει το Hollywood Reporter. Η Sony Pictures έκλεισε συμφωνία παραγωγής, χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαριστεί το είδος της ταινίας ή να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.
Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία πιέζει την ΕΕ για έρευνα και κυρώσεις στη Shein

Η Γαλλία ζητά από την ΕΕ επίσημη έρευνα για τη Shein, κατηγορώντας την για παράνομες πωλήσεις "σεξουαλικών παιχνιδιών" και όπλων. Η Shein ανέστειλε τη δραστηριότητά της στη χώρα και εξετάζει τους προμηθευτές της.
Λογότυπα Temu και Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αντιδράσεις για το άνοιγμα της Shein στο Παρίσι

Παρά τη δικαστική έρευνα και κυρώσεις για τη διάθεση ακατάλληλων προϊόντων, η Shein εγκαινιάζει το πρώτο της μόνιμο κατάστημα στο Παρίσι, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και έντονων ελέγχων από τις αρχές.