ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία BRICS
Φώτο: Shutterstock

Πούτιν: Πιέσεις από τις στρατιωτικές δαπάνες στον ρωσικό προϋπολογισμό

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες προκαλούν δημοσιονομικές πιέσεις και δήλωσε ανοιχτός σε μελλοντική μείωσή τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε σήμερα ότι η Ρωσία υφίσταται δημοσιονομικές πιέσεις εξαιτίας της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών, που έχουν συμβάλει στην άνοδο του πληθωρισμού. Όπως τόνισε, το Κρεμλίνο είναι διατεθειμένο να μειώσει αυτές τις δαπάνες σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η δήλωση του Πούτιν έρχεται σε μία περίοδο όπου η Μόσχα συνεχίζει να ενισχύει τις αμυντικές της δυνατότητες λόγω της συνεχιζόμενης σύρραξης στην Ουκρανία, γεγονός που έχει αυξήσει σημαντικά τις κρατικές δαπάνες και έχει εντείνει τις πιέσεις στα οικονομικά της χώρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τις πληθωριστικές πιέσεις που προκύπτουν από τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής μηχανής, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σταδιακής εξομάλυνσης των αμυντικών προϋπολογισμών, εφόσον το επιτρέψουν οι γεωπολιτικές συνθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύραυλος Topol Μ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν επέβλεψε άσκηση ετοιμότητας των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεώρησε άσκηση των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων, με εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από ξηρά, θάλασσα και αέρα, στο πλαίσιο ελέγχου ετοιμότητας και επίδειξης του πυρηνικού οπλοστασίου εν μέσω εντάσεων με τη Δύση.
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν: Ολοκληρώθηκαν οι πυρηνικές ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση των κοινών πυρηνικών στρατιωτικών ασκήσεων Ρωσίας-Λευκορωσίας, τις οποίες παρακολούθησε μαζί με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Βλαντιμίρ Πούτιν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η χρήση πυρηνικών είναι η έσχατη επιλογή

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρακολουθώντας τις πυρηνικές ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας, τόνισε πως τα πυρηνικά όπλα είναι μέτρο έσχατης λύσης και διασφαλίζουν την κυριαρχία των δύο χωρών, σύμφωνα με το λευκορωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενίσχυση της βόρειας άμυνας απέναντι σε ρωσικές επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εξετάζει πέντε σενάρια επέκτασης του πολέμου μέσω του βόρειου τμήματος της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ενισχύει άμυνα και διπλωματία, ενώ προειδοποιεί για πιθανή χρήση λευκορωσικού εδάφους από τη Ρωσία.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι και Πούτιν με επίσημο δείπνο και κινεζική όπερα στο Πεκίνο

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δειπνήσουν με πάπια Πεκίνου, ζαμπόν Τζινχουά και άλλα εδέσματα, υπό τους ήχους όπερας του Πεκίνου και της «Λίμνης των Κύκνων», σύμφωνα με το TASS.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Έναρξη ασκήσεων των πυρηνικών δυνάμεων από τις ένοπλες δυνάμεις

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν πυρηνικές ασκήσεις 19-21 Μαΐου με τη συμμετοχή 64.000 προσωπικού και 7.800 τεμαχίων στρατιωτικού υλικού, περιλαμβανομένων δοκιμών βαλλιστικών και κρουζ πυραύλων.