ΓΔ: 2127.2 0.70% Τζίρος: 224.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Υπό έλεγχο θέτει τον κορονοϊό η Νορβηγία

Η Νορβηγία που δεν έλαβε τόσο αυστηρά μέτρα όσο οι υπόλοιπες χώρες για την κυκλοφορία των πολιτών, κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία του κορονοϊού όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Η Νορβηγία, που εφάρμοσε καθεστώς ήμι-καραντίνας, κατάφερε να θέσει «υπό έλεγχο» τη διασπορά του νέου κορονοϊού στο έδαφός της, όπως εκτιμά η κυβέρνηση της χώρας, με τα τελευταία στοιχεία σε όλη την Ευρώπη να είναι ενθαρρυντικά πως ίσως ο εφιάλτης να έχει φτάσει στην κορύφωση του.

Ο ρυθμός αναπαραγωγής της νόσου, δηλαδή ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται από κάθε ασθενή, έπεσε κάτω από το όριο του 1, στο 0,7 έναντι 2,5 πριν από την υιοθέτηση, στα μέσα Μαρτίου, των περιοριστικών μέτρων στη μάχη κατά της επιδημίας. «Αυτό σημαίνει ότι θέσαμε υπό έλεγχο την επιδημία του κορονοϊού» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας Μπεντ Χέγε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του ιού, η Νορβηγία επέβαλε περιορισμούς στις μετακινήσεις, έκλεισε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως μπαρ, γυμναστήρια και κομμωτήρια και απαγόρευσε τη διεξαγωγή αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Εντούτοις, επέτρεψε στους πολίτες να κάνουν βόλτες σε υπαίθριους χώρους και τζόκινγκ, την ώρα που τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοικτά.

Η βελτίωση που καταγράφηκε δεν οδηγεί στην άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία η κυβέρνηση επέβαλε τη 12η Μαρτίου. «Σήμερα, καταφέραμε μαζί να θέσουμε τη διασπορά του ιού υπό έλεγχο και ελπίζουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον έλεγχο στο μέλλον» είπε ο Χέγε. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των νορβηγικών υγειονομικών αρχών, η Νορβηγία καταμετρά 5.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 59 νεκρούς. «Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά» υπογράμμμισε η διευθύντρια του νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Καμίλα Στόλτενμπεργκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Η νομπελίστρια Ματσάδο υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική στήλη

Η αντιπολιτευόμενη της Βενεζουέλας Μαρίνα Κορίνα Ματσάδο τραυματίστηκε με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη μετά την ταραχώδη έξοδό της από τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός της. Δεν δίνονται άλλες πληροφορίες προς το παρόν.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρομπότ τραγουδούν κάλαντα στην παιδοχειρουργική Γεννηματάς

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας μετέφερε το ανθρωποειδές ρομπότ Pepper στα νοσηλευόμενα παιδιά της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, τραγουδώντας τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χαρίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δέσμευση Στρίτινγκ για αποφυγή νέων απεργιών στο NHS

Ο υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ δεσμεύτηκε να αποτρέψει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο NHS, μετά την επιστροφή των νοσοκομειακών γιατρών στην εργασία τους ύστερα από πενθήμερη απεργία, με διαπραγματεύσεις να επανεκκινούν το νέο έτος.
Εμβόλιο κατά της γρίπης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για έξαρση της γρίπης στις γιορτές σε Ελλάδα και άλλες χώρες

Αύξηση κρουσμάτων εποχικής γρίπης παρατηρείται στην Ευρώπη, με αναμενόμενη έξαρση και στην Ελλάδα. Κυριαρχεί το στέλεχος Κ του ιού Α(H3N2), που μεταδίδεται ταχύτερα και επιβαρύνει τα συστήματα υγείας, σημειώνουν ειδικοί.