ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Συγχαρητήρια των ΗΠΑ στον εθνικιστή Ναβρότσκι για τη νίκη του στην Πολωνία

Ο Μάρκο Ρούμπιο συνεχάρη τον Κάρολ Ναβρότσκι για τη νίκη του στις πολωνικές εκλογές, δηλώνοντας ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν μαζί του για την προώθηση κοινών στόχων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εξέφρασε «τα συγχαρητήρια» της κυβέρνησής του χθες Δευτέρα στον εθνικιστή Κάρολ Ναβρότσκι, που επικράτησε στις προεδρικές εκλογές της προηγουμένης στην Πολωνία, τονίζοντας πως η Ουάσιγκτον αδημονεί να συνεργαστεί μαζί του για «να προωθήσουμε κοινές προτεραιότητές μας».

«Ο πολωνικός λαός μίλησε» και τάχθηκε υπέρ «ισχυρότερων ενόπλων δυνάμεων» και υπέρ της «ασφάλειας των συνόρων», τόνισε ο κ. Ρούμπιο στην ανακοίνωση Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Χαρακτήρισε ακόμη την Πολωνία «υποδειγματικό σύμμαχο» που έχει συνεισφορά «κλειδί στην ενίσχυση του NATO».

Η επικράτηση του ευρωσκεπτικιστή, εθνικιστή υποψήφιου στις προχθεσινές εκλογές χαρακτηρίζεται πλήγμα για την κεντρώα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τουσκ, του άλλοτε προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πεισμένου ευρωπαίου. Ο κ. Τουσκ ανήγγειλε χθες το βράδυ πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το πολωνικό κοινοβούλιο «σύντομα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζέι Ντι Βανς πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καθυστερεί η ανάπτυξη δυνάμεων στην Πολωνία, λέει ο Βανς

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς τόνισε ότι η αποστολή 4.000 στρατιωτικών στην Πολωνία έχει καθυστερήσει και όχι ακυρωθεί, καλώντας παράλληλα την Ευρώπη να ενισχύσει την αμυντική της αυτονομία.
Πολωνική σημαία στη Βαρσοβία
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνός Υπ. Άμυνας: «Οι ΗΠΑ παραμένουν στο πλευρό της Πολωνίας»

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν υπάρχει απόφαση για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Πολωνία, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν σταθερή τη δέσμευσή τους για την ασφάλεια της χώρας.
Δικαστήριο ΗΠΑ πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή για τον εκλογικό χάρτη Βιρτζίνια

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή των Δημοκρατικών για την ακύρωση του νέου εκλογικού χάρτη της Βιρτζίνια, που θα αύξανε τον αριθμό βουλευτών τους, κρίνοντας άκυρο το σχετικό δημοψήφισμα για διαδικαστικούς λόγους.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Οι ΗΠΑ ματαίωσαν την αποστολή 4.000 στρατιωτών στη χώρα

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν την ανάπτυξη 4.000 στρατιωτών στην Πολωνία, καθώς αναδιοργανώνουν τις δυνάμεις τους στην Ευρώπη και αποσύρουν προσωπικό από τη Γερμανία, όπως επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματικός.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βλέπει πιθανή απελευθέρωση περισσότερων κρατουμένων στη Λευκορωσία ο απεσταλμένος ΗΠΑ

Ο Τζον Κόουλ, απεσταλμένος των ΗΠΑ, είπε πως αναμένει απελευθέρωση κρατουμένων από τη Λευκορωσία τον επόμενο μήνα και συσχέτισε την πιθανή άρση κυρώσεων στο Μινσκ με αυτή την εξέλιξη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το δημοψήφισμα στη Βιρτζίνια για τον εκλογικό χάρτη ήταν νοθευμένο

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «νοθευμένο» το δημοψήφισμα που έδωσε στους Δημοκρατικούς της Βιρτζίνια τη δυνατότητα να επανασχεδιάσουν τον εκλογικό χάρτη, κάνοντας λόγο για «ανέντιμη» εκλογική διαδικασία σε ανάρτησή του στο Truth Social.