ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

G20: Οι υπουργοί Εμπορίου δεσμεύτηκαν να εμποδίσουν την κερδοσκοπία λόγω επιδημίας

Οι χώρες δεσμεύτηκαν επίσης να εργαστούν για να εμποδίσουν την κερδοσκοπία και τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των ιατρικών εφοδίων και των φαρμάκων σε προσιτές τιμές.

Οι υπουργοί Εμπορίου της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου (G20) συμφώνησαν σήμερα να εντείνουν τη συνεργασία και να συντονίσουν τις ενέργειές τους για να διασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί η παροχή ζωτικής σημασίας ιατρικών εφοδίων και εξοπλισμού αλλά και άλλων βασικών αγαθών, εν μέσω της ταχύτατα εξαπλούμενης επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί ανέφεραν ότι θα λάβουν αμέσως «τα αναγκαία μέτρα» για να διευκολύνουν το εμπόριο και να ενθαρρύνουν την παραγωγή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Συμφώνησαν επίσης ότι όλα τα κατεπείγοντα μέτρα θα πρέπει να είναι «στοχευμένα, αναλογικά, διαφανή και προσωρινά» και ότι θα εργαστούν για να διατηρήσουν ανοιχτές τις αγορές τους.

Οι χώρες δεσμεύτηκαν επίσης να εργαστούν για να εμποδίσουν την κερδοσκοπία και τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των ιατρικών εφοδίων και των φαρμάκων σε προσιτές τιμές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΗΠΑ: Συμφωνία για πλήρη τήρηση των εμπορικών συμφωνιών

Κίνα και ΗΠΑ θα συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των υφιστάμενων εμπορικών συμφωνιών και θα ιδρύσουν συμβούλια για το εμπόριο και τις επενδύσεις, μετά τη συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Τραμπ στο Πεκίνο, σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι-Τραμπ: Ξενάγηση στον μυστικό κήπο Ζονγκνανχάι μετά τις συνομιλίες

Μετά τις συνομιλίες για εμπόριο, Ταϊβάν και Ιράν, ο Σι Τζινπίνγκ ξενάγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στα αιωνόβια δέντρα του Ζονγκνανχάι, όπου ο Τραμπ εντυπωσιάστηκε μαθαίνοντας πως κάποια έχουν ηλικία 1.000 ετών.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπιστοσύνη Κίνας-ΗΠΑ στην αμοιβαία ωφέλεια των οικονομικών τους δεσμών

Παρά τη διεθνή αστάθεια, Κίνα και ΗΠΑ συνεχίζουν ρεαλιστική οικονομική συνεργασία. Αμερικανικές εταιρείες πρωταγωνιστούν στην China International Supply Chain Expo, κυρίως σε τομείς AI, ημιαγωγών και ιατρικής τεχνολογίας.
Αύξηση χρηματιστηρίου κέρδη
ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία στα διεθνή χρηματιστήρια για τη συνάντηση Σι-Τραμπ

Οι διεθνείς αγορές καταγράφουν άνοδο λόγω αισιοδοξίας για τη συνάντηση Τραμπ-Σι. Το Παρίσι αυξήθηκε κατά 0,56%, η Φρανκφούρτη 1,23%, το Μιλάνο 0,77% και το Λονδίνο 0,31%. Στη Wall Street αναμένεται θετικό άνοιγμα.