ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Σε γερμανικά νοσοκομεία μεταφέρονται Ιταλοί και Γάλλοι ασθενείς με κορονοϊό

73 Ιταλοί και 30 Γάλλοι ασθενείς από κορονοϊό νοσηλεύονται σε γερμανικά νοσοκομεία. Η γερμανική πολεμική αεροπορία μετατρέπει περισσότερα αεροσκάφη ώστε να μεταφέρει ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση και να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται.

Την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη απέδειξε η Γερμανία που διέθεσε ένα ειδικά εξοπλισμένο αεροπλάνο της πολεμικής της αεροπορίας για να μεταφερθούν 6 Ιταλοί ασθενείς σε γερμανικά νοσοκομεία, καθώς το σύστημα Υγείας στη γειτονική χώρα γνωρίζει περίοδο μεγάλης κρίσης καθώς εξαπλώνεται η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα.

Οι 6 ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με το A310 Medivac από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο στο αεροδρόμιο της Κολωνίας. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Άναγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ δήλωσε πως «με τον τρόπο αυτό δείχνουμε την αλληλεγγύης μας προς τους Ιταλούς φίλους μας», και υπογράμμισε ότι μόνο από κοινού οι Ευρωπαίοι είναι σε θέση αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Το αεροσκάφος A310 Medivac θεωρείται από την γερμανική πολεμική αεροπορία ως «ο σημαντικότερος κρίκος στην εκκένωση και μεταφορά σοβαρά τραυματισμένων ατόμων σε μεγάλες αποστάσεις». Το αεροσκάφος που είναι ειδικά διαμορφωμένο, και έχει την δυνατότητα για να διαθέτει μέχρι και 25 άτομα ιατρικό προσωπικό, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι ασθενείς σε εντατική θεραπεία. Μπορεί επίσης να μεταφέρει σε κρεβάτια άλλους 38 ασθενείς με 16 από αυτούς να μπορούν να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση με οθόνες.

Ακόμα έξι ασθενείς είχαν μεταφερθεί με αεροπλάνα της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας από την χώρα στη Γερμανία. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στη χώρα νοσηλεύονται συνολικά 73 Ιταλοί, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό και αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπλοκές. Σε γερμανικά νοσοκομεία νοσηλεύονται επίσης και 30 Γάλλοι ασθενείς που προέρχονται από την γειτονική χώρα και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της νότιας Γερμανίας εξαιτίας της κοντινής απόστασης.

Η γερμανική πολεμική αεροπορία καθώς οι ανάγκες αυξάνονται, ανακοίνωσε πως θα εξοπλίσει και άλλα αεροσκάφη με εντατικές μονάδες θεραπείας για να μπορούν να μεταφερθούν ακόμα περισσότεροι ασθενείς από την Ιταλία ή άλλες χώρες. Σύμφωνα με την γερμανική πολεμική αεροπορία, εκτός από τα δυο αεροσκάφη που υπάρχουν, θα ξεκινήσει άμεσα η μετατροπή ενός ακόμη Α400Μ και ενός C-160 ενώ σχεδιάζεται και η χρήση του ειδικά εξοπλισμένου ελικοπτέρου CH-53 για τη μεταφορά ασθενών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Οκτώβριο δικάζεται Ουκρανός για δολιοφθορά στον North Stream

Ουκρανός πρώην αξιωματικός θα δικαστεί από τις 14 Οκτωβρίου στο Αμβούργο για τη δολιοφθορά στον αγωγό North Stream το 2022, ενώ άλλος ύποπτος κρατείται στην Κροατία και αναμένει πιθανή έκδοση στη Γερμανία.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η Ιταλία στηρίζει απόλυτα τη Γερμανία

Η Ιταλία, μέσω της πρωθυπουργού Μελόνι, εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη στη Γερμανία μετά τη ρωσική υβριδική επίθεση στη Λειψία και τονίζει την ανάγκη κοινής απάντησης και στενής συνεργασίας για την ασφάλεια όλων.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ιστορικό ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα

Ρεκόρ θανάτων από ζέστη καταγράφηκε στη Γερμανία φέτος, με πάνω από 15.800 νεκρούς, κυρίως ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ιδιαίτερα αυξημένοι ήταν οι θάνατοι τον Ιούνιο και τον Αύγουστο.
Κουνούπι στο δέρμα
ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Φρανκφούρτης από ελονοσία

Ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης πέθανε από ελονοσία και πέντε ακόμη προσβλήθηκαν. Η μετάδοση έγινε πιθανώς από κουνούπια που ταξίδεψαν με αποσκευές. Όλοι οι υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί για προφύλαξη.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα δεχθεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία

Η Ιταλία δεν θα δεχτεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι, λόγω διαφωνιών για τη δευτερογενή μετανάστευση και τη δράση γερμανικών οργανώσεων στη Μεσόγειο.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά χώρες ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς στη Δ. Όχθη

Επτά χώρες κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει την επέκταση εποικισμών στη Δυτική Όχθη και να αποσύρει την πρόσκληση για νέα ακίνητα, τονίζοντας ότι η κίνηση υπονομεύει τη λύση δύο κρατών και εντείνει την αστάθεια στην περιοχή.