ΓΔ: 2150.74 1.42% Τζίρος: 108.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:28:42

Β. Μακεδονία: Σε εξέλιξη οι έρευνες για το τραγικό συμβάν στην πόλη Κότσανι

Χθες, σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έγιναν οι κηδείες των 59 θυμάτων της τραγωδίας, μεταξύ των οποίων έξι ήταν ανήλικοι.

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη στη Βόρεια Μακεδονία για την τραγωδία στην πόλη Κότσανι, όπου 59 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, έχασαν τη ζωή τους όταν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (16/03) ξέσπασε πυρκαγιά σε νυχτερινό κλαμπ της πόλης.

Όπως έχει αναφέρει η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας, το κλαμπ Pulse όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά λειτουργούσε με πλαστή άδεια και δεν πληρούσε ούτε καν τα βασικά μέτρα ασφαλείας.

Χθες, σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έγιναν οι κηδείες των 59 θυμάτων της τραγωδίας, μεταξύ των οποίων έξι ήταν ανήλικοι.

Κανένας πολιτικός, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση της Βόρειας Μακεδονίας δεν παραβρέθηκε στις κηδείες των θυμάτων από την πυρκαγιά, προφανώς για να μην γνωρίσει αποδοκιμασίες και βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βόρειας Μακεδονίας, Λιούπτσο Κότσεφσκι, ο οποίος προΐσταται των ερευνών για το τραγικό συμβάν δήλωσε σήμερα πως πάνω από 650 άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον 30 ανήλικοι βρισκόταν τη μοιραία νύχτα στο κλαμπ, αν και η χωρητικότητά του ήταν για πολύ μικρότερο αριθμό θαμώνων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τέλεση ποινικών αδικημάτων εις βάρος 34 ατόμων.

Χθες το βράδυ η αστυνομία συνέλαβε τον προ μερικών ημερών παραιτηθέντα δήμαρχο του Κότσανι, Λιούπτσο Παπάζοφ, όπως και άλλα δύα άτομα που είχαν διατελέσει τα προηγούμενα χρόνια δήμαρχοι στην πόλη αυτή.Φέρονται να γνώριζαν πως το νυχτερινό κλαμπ στην πόλη αυτή (το κλαμπ λειτουργεί από το 2012) λειτουργούσε με παράνομη άδεια και κάλυπταν την παρανομία αυτή.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι (προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο και μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI), ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για διάστημα 30 ημερών. Ο Μπεκτέσι ελέγχεται για το γεγονός ότι στη διάρκεια της θητείας τού χορηγήθηκε στο νυχτερινό κλαμπ στο Κότσανι πλαστή άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Οικονομίας.

Παράλληλα, οι αρμόδιες Αρχές εντατικοποιούν τους ελέγχους λειτουργίας κέντρων διασκέδασης στη χώρα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μαρία Μίτεβα δήλωσε σήμερα πως τις τελευταίες ημέρες ελέχθησαν πάνω από 80 τέτοια καταστήματα και αρκετά από αυτά "σφραγίστηκαν" διότι δεν είχαν άδεια λειτουργίας ή δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας για τους επισκέπτες τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετανάστες
ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας συνέλαβε 7 διακινητές μεταναστών

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν αργά την Πέμπτη κοντά στη νότια πόλη Νεγκόρτσι, όταν ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εν κινήσει.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία μετά τη θανάτωση 40 αρνιών στη Βιάννο

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στην Κρήτη για ζωοκτονία, καθώς φέρονται να παραβίασαν περίφραξη ποιμνιοστασίου σε αγροτική περιοχή του Δήμου Βιάννου και να θανάτωσαν 40 αρνιά, προκαλώντας ζημιά στον ιδιοκτήτη.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Σύλληψη 32χρονου που φέρεται να ξυλοκόπησε τον 74χρονο πατέρα του

Στο Ηράκλειο συνελήφθη 32χρονος που φέρεται να επιτέθηκε στον 74χρονο πατέρα του μέσα στο σπίτι την Πρωτοχρονιά. Γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Η δίωξη κινείται αυτεπάγγελτα.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πάνω από 1.000 οχήματα πυρπολήθηκαν, 500 προσαγωγές την Πρωτοχρονιά

Στη Γαλλία, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς πυρπολήθηκαν 1.173 οχήματα και έγιναν 505 προσαγωγές, με 403 συλλήψεις/προφυλακίσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών μιλά για πιο «ήρεμη» νύχτα από πέρυσι, με λιγότερες επιθέσεις σε αστυνομικούς.