ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 27 Ευρωπαίων ηγετών, συγκαλεί αύριο ο Κόστα

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 6 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί σε μια «καθοριστική στιγμή για την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ασφάλεια», όπως είχε τονίσει ο Αντόνιο Κόστα.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε ότι συγκαλεί αύριο, Τετάρτη, τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 27 Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου να γίνει απολογισμός της συνάντησης μεταξύ του Γάλλου Προέδρου και του Αμερικανού ομολόγου του στην Ουάσινγκτον, με επίκεντρο την Ουκρανία.

«Για να προετοιμάσουμε το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου, οργανώνω μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αύριο το πρωί, για να ενημερωθούμε από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον», ανακοίνωσε μέσω του «Χ», ο Αντόνιο Κόστα.

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 6 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί σε μια «καθοριστική στιγμή για την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ασφάλεια», όπως είχε τονίσει ο Αντόνιο Κόστα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Ουγγαρίας ζητά διάλογο με Ουκρανία για την μειονότητα

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μάγιαρ, πρότεινε συνάντηση με τον Ζελένσκι για βελτίωση των σχέσεων και λύση ζητημάτων της ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία, μετά από ένταση επί Όρμπαν.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος πρωθυπουργός Ουγγαρίας επιδιώκει συνάντηση με Ζελένσκι τον Ιούνιο

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πίτερ Μαγιάρ πρότεινε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι στις αρχές Ιουνίου, στην ουκρανική πόλη Μπερεχόβε, με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και την επίλυση ζητήματος της ουγγρικής μειονότητας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Όχι στην άμεση ένταξη της Ουκρανίας από τους Ευρωπαίους ηγέτες

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες απορρίπτουν την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι η διαδικασία είναι μακρά και απαιτητική, ενώ αποκλείουν προνομιακή μεταχείριση, επιμένοντας στα αυστηρά κριτήρια για όλες τις υποψήφιες χώρες.
Κυριάκος Μητσοτάκης Χριστοδουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη στηρίζει διαρκώς την Ουκρανία από την αρχή του πολέμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Αγία Νάπα για δείπνο εργασίας με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τονίζοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί στην Ουκρανία και ένας στη Ρωσία σε νέες επιθέσεις

Δυο νεκροί και οκτώ τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Ντνίπρο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Μεταξύ των τραυματιών είναι δύο κορίτσια 9 και 14 ετών. Ένας νεκρός αναφέρθηκε και στη Ρωσία από ουκρανική επίθεση.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμος να επαναλειτουργήσει ο αγωγός Druzhba στην Ουκρανία

Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να λειτουργήσει ξανά μετά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, εκφράζοντας ελπίδα για ευρωπαϊκή βοήθεια από τη Βουδαπέστη.