ΓΔ: 2269.2 -1.14% Τζίρος: 224.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:54:41
Σάντσεθ
Φώτο: Shutterstock

Σε γενική καραντίνα η Ισπανία από Δευτέρα

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά.

Η ισπανική κυβέρνηση θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, προβλέπεται στο προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η κυβέρνηση θα πει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει το προσχέδιο.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεστ COVID-19 Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανός στο MV Hondius διαγνώστηκε θετικός στον ιό Χαντα

Ένας επιβάτης του MV Hondius διαγνώστηκε θετικός στον χανταϊό και παραμένει ασυμπτωματικός σε καραντίνα σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μαδρίτη. Οι υπόλοιποι 13 Ισπανοί βρέθηκαν αρνητικοί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανικό δικαστήριο φυλάκισε ζευγάρι για απομόνωση παιδιών λόγω φόβων Covid-19

Ζευγάρι Γερμανών καταδικάστηκε σε φυλάκιση σχεδόν τριών ετών στην Ισπανία, επειδή κράτησε τα τρία παιδιά του κλειδωμένα στο σπίτι για τριάμισι χρόνια λόγω φόβων μετά την πανδημία. Απαλλάχθηκαν από τη βαρύτερη κατηγορία.
Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία αποσύρονται από τη μετάδοση της Eurovision

Η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Σλοβενίας δεν θα μεταδώσει τη φετινή Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ. Αντί αυτού, θα προβληθούν εναλλακτικά προγράμματα αφιερωμένα στους Παλαιστίνιους ή άλλες εκπομπές.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι τελευταίοι 22 επιβάτες του MV Hondius αναχωρούν από Ισπανία για Ολλανδία

Οι 22 τελευταίοι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius θα φύγουν σήμερα προς Ολλανδία με μια πτήση πριν τις 21:00, καθώς η πτήση για Αυστραλία ακυρώθηκε. Στο πλοίο θα μείνουν 32 μέλη πληρώματος.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΔΙΕΘΝΗ

Χανταϊός: Υγειονομικός συναγερμός για τα κρούσματα στο MV Hondius

Δύο επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius στα Κανάρια διαγνώστηκαν θετικοί στον χανταϊό, για τον οποίο δεν υπάρχει θεραπεία. Η Ισπανία διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί η μετάδοση.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ολοκληρώθηκε η διάσωση 94 ατόμων από 19 χώρες στη Χανταγιός

Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης 94 επιβατών και πληρώματος από το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, όπου εντοπίστηκε εστία χανταϊού, με πλήρη ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας.