ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Για 480.000 ευρώ πωλήθηκε η Μόνα Λίζα του Invader από κύβους Ρούμπικ

Η δημοπράτηση αυτού του έργου στις 23 Φεβρουαρίου συμπίπτει με την έκθεση που αφιερώνεται στα 500 χρόνια από τον θάνατο του ιδιοφυούς εκπρόσωπου της Ιταλικής Αναγέννησης, που διοργανώνεται στο Λούβρο, σημερινό «καταφύγιο» του διάσημου αυτού πίνακα.

Για 480.000 ευρώ πωλήθηκε χθες η απεικόνιση του γνωστού πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Μόνα Λίζα», φιλοτεχνημένου από τον εικαστικό καλλιτέχνη Invader με 330 κύβους Ρούμπικ, σε δημοπρασία του οίκου δημοπρασιών Arcturial, λίγα στενά πιο κάτω από το σημείο όπου εκτίθεται το πρωτότυπο έργο του μέγιστου φλωρεντινού καλλιτέχνη, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η απεικόνιση με κύβους της «Ρούμπικ Μόνα Λίζα», που δημιούργησε το 2005 ο Γάλλος 'αστικός' καλλιτέχνης (urban artist) Invader ξεχώρισε κατά τη δημοπράτηση έργων street art.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τα έντονα πολύχρωμα πλαστικά κυβάκια του εμβληματικού παιχνιδιού-σπαζοκεφαλιά της δεκαετίας του ‘80, προκειμένου να αναπλάσει τρισδιάστατα χάρις στο παράδοξο τούτο ψηφιδωτό τα χαρακτηριστικά και το πασίγνωστο χαμόγελο της «Μόνα Λίζα».

Η δημοπράτηση αυτού του έργου στις 23 Φεβρουαρίου συμπίπτει με την έκθεση που αφιερώνεται στα 500 χρόνια από τον θάνατο του ιδιοφυούς εκπρόσωπου της Ιταλικής Αναγέννησης, που διοργανώνεται στο Λούβρο, σημερινό «καταφύγιο» του διάσημου αυτού πίνακα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά Σοφάδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν δύο παιδικές χαρές στην Άνω Πόλη

Παραδόθηκαν δύο πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές στην Πολυδώρου και την πλατεία Τερψιθέας, με νέο εξοπλισμό και ασφαλή δάπεδα, ενώ ο δήμος έχει ανακαινίσει 15 και δημιουργήσει 5 νέες παιδικές χαρές στα 2,5 τελευταία χρόνια.
Μπαράκ Ομπάμα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζει podcast για τα βιβλία που τον σημάδεψαν

Ο Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζει νέο podcast με τίτλο «A Great Book with Barack Obama», όπου θα συζητά με καλεσμένους για βιβλία που τον σημάδεψαν. Κάνει πρεμιέρα στις 24/9 στο Audible με έξι επεισόδια παραγωγής Amazon και Higher Ground.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου

Τη θλίψη της για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντάς τον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη που υπηρέτησε με αφοσίωση την Τέχνη και δεν σιώπησε στα δύσκολα.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Μενδώνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν κορυφαίο στοχαστή, τον Στέλιο Ράμφο»

Ο Στέλιος Ράμφος υπήρξε κορυφαίος στοχαστής της σύγχρονης Ελλάδας, με έργο που εστιάζει στην ταυτότητα του Ελληνισμού και τη σχέση της με τον σύγχρονο κόσμο. Η απώλειά του αφήνει σημαντικό ερμηνευτικό αποτύπωμα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν ανιδιοτελή υπηρέτη, τον Στ. Ράμφο

Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον Στέλιο Ράμφο, τονίζοντας τη σημαντική του συμβολή στον χώρο της διανόησης, την ανεξαρτησία σκέψης του και το σταθερό ενδιαφέρον του για τη φιλοσοφία, μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες.