ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Αυξάνει τα προληπτικά μέτρα κατά του κοροναϊού η Αλβανία

Οι Αρχές και ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα καθησυχάζουν το κοινό ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο, ότι στη χώρα δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα και ότι υπάρχει πλήρη ετοιμότητα και εξοπλισμός για την αντιμετώπιση κάθε εξέλιξης.

Αυξάνονται στην Αλβανία τα προληπτικά μέτρα κατά του νέου κοροναϊού. Σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις τις χώρας, το εθνικό αεροδρόμιο στα Τίρανα, τα λιμάνια και τις συνοριακές διαβάσεις στη στεριά έχουν εγκατασταθεί ειδικευμένα υγειονομικά κλιμάκια που ελέγχουν την είσοδο κάθε επιβάτη στη χώρα. Ειδικότερα τα μέτρα στις συνοριακές διαβάσεις της Ελλάδας με την Αλβανία επεκτείνονται από το λιμάνι στους Αγίους Σαράντα μέχρι την Κρυσταλοπηγή στην Κορυτσά.

Η ανησυχία αυξήθηκε ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στην Ιταλία, χώρα με την οποία οι ανθρώπινες επαφές και επικοινωνία με την Αλβανία είναι αυξημένες. Συγκεκριμένα καθημερινά φθάνουν στο αεροδρόμιο των Τιράνων 12-15 αεροπορικές πτήσεις και 5-8 φεριμπόουτ στα λιμάνια του Δυρραχίου και του Αυλώνα.

Οι Αρχές και ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα καθησυχάζουν το κοινό ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο, ότι στη χώρα δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα και ότι υπάρχει πλήρη ετοιμότητα και εξοπλισμός για την αντιμετώπιση κάθε εξέλιξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα κοροναϊού στην Αλβανία

Πριν επιβεβαιωθούν σήμερα τα δύο πρώτα κρούσματα, οι αλβανικές υγειονομικές αρχές είχαν κάνει εξετάσεις σε περίπου 60 ανθρώπους που εκφράζονταν φόβοι πως μπορεί να είχαν προσβληθεί, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά. Σ
Γυμναστική και διατροφή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής αυξάνουν τη μακροζωία και βελτιώνουν την υγεία

Σύμφωνα με δύο μεγάλες μελέτες του «The Lancet», έστω και λίγα λεπτά παραπάνω άσκησης, λιγότερος καθιστικός χρόνος ή βελτιωμένος ύπνος και διατροφή μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην μακροζωία και τη συνολική υγεία.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους για γρίπη: Διαχειρίσιμη η αύξηση κρουσμάτων, «όχι πανικός»

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως η αύξηση γρίπης είναι αναμενόμενη και όχι ανησυχητική. Συνέστησε εμβολιασμό σε ευπαθείς ομάδες και παιδιά ως 5 ετών, ενώ διαβεβαίωσε για επάρκεια αντιικών φαρμάκων.
Σημαία Ρωσίας ουρανός
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Έρευνα για αμέλεια μετά τον θάνατο 9 βρεφών σε νοσοκομείο

Η Ρωσία διεξάγει ποινική έρευνα για τους θανάτους εννέα νεογέννητων σε μαιευτήριο της Σιβηρίας, υπόνοιες αμέλειας, με έλεγχο προσωπικού και ιατρικών φακέλων στη Νοβοκουζνέτσκ. Το νοσοκομείο είχε 32 νεογνά σε ΜΕΘ, 17 σε κρίσιμη κατάσταση.