ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Syria
Shutterstock

Επαναλειτούργησε για πρώτη φορά μετά το 2012 το αεροδρόμιο του Χαλεπιού

Πτήση της Syrian Air προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης της βόρειας Συρίας προερχόμενο από τη Δαμασκό. Μεταξύ των 120 επιβαινόντων ήταν ο υπουργός Μεταφορών της Συρίας Ά. Χαμούντ που δήλωσε ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου είναι «μεγάλη νίκη».

Πολιτικό αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα της Συρίας προσγειώθηκε σήμερα στο Χαλέπι σηματοδοτώντας την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης για πρώτη φορά από το 2012, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο SANA.

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε την ανακατάληψη των περιοχών γύρω από το Χαλέπι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα πτήση της Syrian Air προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης της βόρειας Συρίας προερχόμενο από τη Δαμασκό.

Μεταξύ των 120 επιβαινόντων ήταν ο υπουργός Μεταφορών της Συρίας Άλι Χαμούντ ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Χαλεπιού είναι «μεγάλη νίκη».

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένες πτήσεις προς το Κάιρο και τη Δαμασκό.

Το 2017 το υπουργείο είχε ανακοινώσει την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπιού, όμως τελικά αναβλήθηκε μετά τον βομβαρδισμό του από αντάρτες.

Το αεροδρόμιο του Χαλεπιού είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Συρίας μετά από αυτό της Δαμασκού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Η νέα συμφωνία με τη Συρία ενισχύει τις διμερείς σχέσεις

Η Συρία και η Ρωσία υπέγραψαν μνημόνιο για το μέλλον των ρωσικών βάσεων, προβλέποντας τη σταδιακή ένταξή τους στη συριακή πολιτική διοίκηση και παραμονή ορισμένων ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο ΥΠΕΞ.
Μπασάρ αλ Άσαντ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη Άσαντ, Μάχερ και Νατζίμπ σε θάνατο για εγκλήματα στη Συρία

Συριακό δικαστήριο επέβαλε σήμερα θανατική ποινή στον Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον αδελφό του και άλλους αξιωματούχους του καθεστώτος για εγκλήματα πολέμου στον εμφύλιο που ξέσπασε το 2011. Παρών στη δίκη μόνο ο Ατέφ Νατζίμπ.
Μπασάρ αλ Άσαντ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Θανατική καταδίκη για Μπασάρ αλ-Άσαντ και Ατέφ Νατζίμπ στη Συρία

Συριακό δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε θάνατο τον Μπασάρ αλ-Άσαντ και τον Ατέφ Νατζίμπ για εγκλήματα πολέμου κατά τον συριακό εμφύλιο, ενώ ο Άσαντ φέρεται να έχει διαφύγει με την οικογένειά του στη Μόσχα.
Σημαία της Συρίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Αναστέλλεται η επιστροφή Κούρδων λόγω νέων επιθέσεων

Εκατοντάδες Κούρδοι εκτοπισμένοι από τη Ρας αλ Άιν προσπάθησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους βάσει συμφωνίας του Ιανουαρίου, όμως δέχθηκαν επιθέσεις από ένοπλες οργανώσεις και η διαδικασία ανεστάλη, με πολλούς τραυματίες.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Συρίας-Ρωσίας: Μνημόνιο για το μέλλον των ρωσικών βάσεων

Η Συρία και η Ρωσία υπέγραψαν μνημόνιο για το μέλλον των βάσεων σε Ταρτούς και Χμέιμιμ. Οι πολιτικές εγκαταστάσεις περνούν σε συριακή διαχείριση, ενώ οι στρατιωτικοί χώροι θα αξιοποιηθούν για κοινή εκπαίδευση, με μετάβαση σε τρεις μήνες.