ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Syria
Shutterstock

Επαναλειτούργησε για πρώτη φορά μετά το 2012 το αεροδρόμιο του Χαλεπιού

Πτήση της Syrian Air προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης της βόρειας Συρίας προερχόμενο από τη Δαμασκό. Μεταξύ των 120 επιβαινόντων ήταν ο υπουργός Μεταφορών της Συρίας Ά. Χαμούντ που δήλωσε ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου είναι «μεγάλη νίκη».

Πολιτικό αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα της Συρίας προσγειώθηκε σήμερα στο Χαλέπι σηματοδοτώντας την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης για πρώτη φορά από το 2012, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο SANA.

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε την ανακατάληψη των περιοχών γύρω από το Χαλέπι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα πτήση της Syrian Air προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης της βόρειας Συρίας προερχόμενο από τη Δαμασκό.

Μεταξύ των 120 επιβαινόντων ήταν ο υπουργός Μεταφορών της Συρίας Άλι Χαμούντ ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Χαλεπιού είναι «μεγάλη νίκη».

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένες πτήσεις προς το Κάιρο και τη Δαμασκό.

Το 2017 το υπουργείο είχε ανακοινώσει την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπιού, όμως τελικά αναβλήθηκε μετά τον βομβαρδισμό του από αντάρτες.

Το αεροδρόμιο του Χαλεπιού είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Συρίας μετά από αυτό της Δαμασκού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες ομάδες στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές δυνάμεις απέλασαν 400 Κούρδους μαχητές από Χαλέπι και συνέλαβαν 300

Περισσότεροι από 400 Κούρδοι μαχητές απομακρύνθηκαν από το Σέιχ Μάκσουντ του Χαλεπιού προς την κουρδική ζώνη, ενώ άλλοι 300 συνελήφθησαν, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Συρίας στο AFP.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι τελευταίοι Κούρδοι μαχητές αποχωρούν από το Χαλέπι

Οι κουρδικές SDF αποχώρησαν σήμερα από δύο συνοικίες του Χαλεπίου μετά από συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ώστε να εκκενωθούν άμαχοι και τραυματίες. Τα λεωφορεία με τους μαχητές κατευθύνθηκαν προς τη βορειοανατολική Συρία.
Σημαία της Συρίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στο Χαλέπι από τον Αμερικανό απεσταλμένο

Ο Αμερικανός απεσταλμένος Τομ Μπάρακ χαρακτήρισε ανησυχητικές τις συγκρούσεις Κούρδων-κυβερνητικών στο Χαλέπι, καλώντας για αυτοσυγκράτηση και διάλογο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία ενσωμάτωσης του Μαρτίου 2025.
Σημαία της Συρίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Τουρκική στήριξη στις επιθέσεις στο Χαλέπι

Οι Κουρδικές υπό διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι οι συριακές κυβερνητικές επιθέσεις στο Χαλέπι υποστηρίζονται από τουρκικά drones. Η Τουρκία δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής.