ΓΔ: 1392.04 -0.40% Τζίρος: 25.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:00 DATA
Φώτο: Shutterstock

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

Στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος Νομπόα είχε δρομολογήσει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα, για δεύτερη φορά από τον Νοέμβριο, όταν ανέλαβε καθήκοντα. Η προηγούμενη ήταν τον Ιανουάριο, προκειμένου να επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ στρατού και αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος Νομπόα είχε δρομολογήσει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα έχει αυτήν τη φορά διάρκεια 60 ημερών. Σε αυτό το διάστημα δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας θα αναπτυχθούν για την περιφρούρηση των ενεργειακών υποδομών της χώρας, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα. Λόγω της ξηρασίας, που οφείλεται εν μέρει στο καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα επίπεδα στα υδροηλεκτρικά φράγματα που παράγουν το μεγαλύτερο τμήμα της ενέργειας στον Ισημερινό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επιστρέφει στη φυλακή με δικαστική απόφαση δημοσιογράφος στη Γουατεμάλα

Από τη 19η Οκτωβρίου ο Χοσέ Ρουβέν Σαμόρα, τελούσε σε κατ’ οίκον κράτηση, αφού πέρασε πάνω από δυο χρόνια στη φυλακή εξαιτίας κατηγοριών για ξέπλυμα χρήματος, εκβίαση και παρακώλυση της δικαιοσύνης.
ΔΙΕΘΝΗ

«Mπλόκο» της βολιβιανής δικαιοσύνης σε νέα υποψηφιότητα του Έβο Μοράλες

Κατηγορούμενος για νοθεία και υπό την πίεση των διαδηλώσεων, παραιτήθηκε λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2019 και ζήτησε άσυλο στο Μεξικό και στη συνέχεια στην Αργεντινή πριν επιστρέψει στη Βολιβία μετά από 11 μήνες.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο δρόμο της πυρηνικής ενέργειας ετοιμάζεται να μπει το Καζακστάν

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Καζακστάν μετά τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών, με τον Καζάκο πρόεδρο να αναφέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της χώρας.