ΓΔ: 2130.81 0.02% Τζίρος: 140.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:20:41
Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
Αστυνομικοί του Ισημερινού με πλήρη εξάρτυση σε περίπολο στην πόλη.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

Στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος Νομπόα είχε δρομολογήσει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα, για δεύτερη φορά από τον Νοέμβριο, όταν ανέλαβε καθήκοντα. Η προηγούμενη ήταν τον Ιανουάριο, προκειμένου να επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ στρατού και αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος Νομπόα είχε δρομολογήσει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα έχει αυτήν τη φορά διάρκεια 60 ημερών. Σε αυτό το διάστημα δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας θα αναπτυχθούν για την περιφρούρηση των ενεργειακών υποδομών της χώρας, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα. Λόγω της ξηρασίας, που οφείλεται εν μέρει στο καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα επίπεδα στα υδροηλεκτρικά φράγματα που παράγουν το μεγαλύτερο τμήμα της ενέργειας στον Ισημερινό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Rosatom: Αμετάβλητα τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Ιράν

Ο επικεφαλής της Rosatom δήλωσε ότι δεν εντοπίστηκαν αυξήσεις ραδιενέργειας μετά τα πλήγματα σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως μετέδωσε το RIA. Το Ιράν διαβεβαιώνει πως δεν υπήρξε διαρροή ραδιενεργού υλικού.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο: Η άρση κυρώσεων ενισχύει τη Ρωσία - Βρετανία ζητά πίεση

Ουκρανική διπλωματική πηγή εκτιμά πως η άρση αμερικανικών κυρώσεων στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου ενισχύει τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Βρετανία: Οι σύμμαχοι πρέπει να διατηρήσουν την πίεση στη Ρωσία.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Πολύ ανησυχητική η άρση κυρώσεων ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Η ΕΕ εξέφρασε ανησυχία για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο, επισημαίνοντας ότι ενισχύει τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Ο Αντόνιο Κόστα τόνισε την ανάγκη αύξησης της οικονομικής πίεσης στη Μόσχα.
Σημαίες ASEAN κρατών
ΔΙΕΘΝΗ

ASEAN: Έκκληση για άμεση παύση του πολέμου λόγω πετρελαίου και εμπορίου

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών της ASEAN ζήτησαν άμεση παύση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, προειδοποιώντας ότι η άνοδος του πετρελαίου και οι διαταραχές στο εμπόριο πλήττουν ήδη τις οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ασίας.